LUHALAHDEN SEUDUN METSÄSTÄJÄT RY:N HIRVISEURUEEN JAHTIOHJEET 2013
 

1.     Jahtiin osallistujilla tulee olla asetuksen mukaiset varusteet, Näkyvä punainen/oranssi lakki ja liivi, luvat ja patruunat. Lisäksi puukko, VHF-puhelin, GSM-puhelin, koirahihna/naru sekä narua hirven suolistusta varten. Mukana tulee olla myös muovi pussi/astia sisäelimiä/roippeita varten. (nylkyvajalla olevat pussit on tarkoitettu ainoastaan lihanjakoa varten).
2.     Jahtipäällikkö ilmoittaa jahtipäivän päättyessä paikan ja ajan, missä seuraavana jahtipäivänä kokoonnutaan. Paikalle on saavuttava sovittuna aikana ja ilmoittauduttava henkilökohtaisesti jahtipäällikölle. Ilmoittautumisen jälkeen kerrotaan metsästysohje, arvotaan passipaikat ja siirrytään metsästysalueelle.
3.     Aseet pidetään autossa lataamattomina ja suojuksessa, kunnes siirrytään passipaikalle. Aseen lataus ja panosten poistaminen suoritetaan passipaikalla ase suunnattuna maahan. Aseen käsittelyssä ja ampumatilanteessa on noudatettava erityistä varovaisuutta.

4.     Jahtipäälliköt ja heidän nimeämänsä henkilöt vievät metsästäjät passipaikoille. Ampujien on selvitettävä viereisten passimiesten paikka ja varmistettava turvallinen ampumasektori. Ampumasektoria valittaessa (liite1) pitää huomioida viereisten passimiesten sijainti sekä ampuma-alaa lähestyvät ajomiehet, koirat sekä niiden ohjaajat.
5.     Passista ei saa poistua ilman jahtipäällikön lupaa!!!
6.     Ampuma tilanteessa.
- Tunnista eläin ensin älä oleta mitään radiopuhelin keskustelujen yms. perusteella, koska liikkellä voi olla muitakin hirviä.
-  Laukaise harkiten, kun hirvi on selvästi näkyvissä ja kun ampumapaikka on esteetön ja hirven etäisyys ja nopeus ampumataitoosi nähden sopivat. Älä ammu epävarmassa tilanteessa, koska haavoittunut eläin ei ole kenenkään etu ja aiheuttaa turhaa työtä.
- Jos olet ampunut, pysy passipaikallasi ja ilmoita VÄLITTÖMÄSTI VHF:llä, mitä olet ampunut ja mikä on tilanne. Odota ohjeita jahdin jatkosta jahtipäälliköltä. Paina mieleesi ampumasuunta ja hirven paikka laukaisuhetkellä, jotta hirven löytyminen kaadon tai haavoittumisen yhteydessä helpottuu.
7.     Jahtiaikana alkoholin vaikutuksen alainen (yli 0,5 promillea) todettu henkilö poistetaan metsältä. Rangaistus: menettää sinä päivänä kaadetuista hirvistä lihaosuutensa.

8.     Rikkeen tai jahtipäällikön ohjeen laiminlyöminen  tai hirven haavoittaminen käsitellään jahtipäälliköiden kesken, ellei rikkomus ole sen laatuinen, että se on annettava poliisiviranomaisen tutkittavaksi.
9.     Metsästysaikana kokoonnuttaessa kämpälle, kämpän viereisellä radalla ei saa ampua.
10.                               Saaliin kuljetukseen ja käsittelyyn ovat KAIKKI seurueen jäsenet velvollisia. Saaliin jako suoritetaan yhteisesti sovittuna aikana.
11.                               Hirven pää, sisäelimet ja nahka kuuluvat ampujalle. Ampujan vastuulla on myös kyseisten saaliin osien asianmukainen poistaminen seuran tiloista.
12.  Täydennä tietojasi ja taitojasi metsästysasetuksen, maastotuntemuksen ja saaliinkäsittelyn parantamiseksi. Esiinny ja käyttäydy asiallisesti edustaessasi suurta metsästäjien joukkoa.
 
 
Hirvijahti  2013:
-         Jahdin aloitus 12.10.2013. kokoontuminen kämpällä klo 7.00. Jahdin lopetus viimeistään 15.12.2013
-         Lupia on 9 aikuista hirveä ja 9 vasaa
-         Jahdin alkuvaiheessa pyritään keskittymään yksinäisten naaraiden metsästykseen, koska silloin pystytään varmemmin poistamaan ei tuottavat yksilöt.
-         Uroksien metsästyksessä pyritään säästämään 6-8 piikkiset yksilöt.
-         Lihanjako: hirven vasa ¼ per metsästäjä(osuus), kuitenkin niin, että metsästäjän on oltava vähintään kahtena päivänä metsällä jotta saa vasa osuuden.
-         Isot hirvet jaetaan normaalin lihanjaon mukaan
-         Hirvistä myydään 2 (ison lupa).
-         Metsällä olo päiviksi lasketaan ainoastaan täydet päivät. Jos on vain osan päivästä metsällä siitä tulee ilmoittaa jahtipäällikölle aamulla ennen jahtia.
-         jokaisella on yksi vapaa päivä jahdista. Mahdollisista yhteisistä viikko jahdeista saa vapaa päivän. Talkoo päivä 22.9 lasketaan myös jahti päiväksi.
-         Koira miehellä on oikeus koirankoulutus mielessä ampua koiran haukusta hirvi myös viikolla.
-         Koululaisjahti järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.
-         Vieraita voi tuoda jahtiin kunhan sopii asiasta jahtipäällikön kanssa. vieraalla ei ole oikeutta liha osuuteen. jos vieras haavoittaa/tekee rikkeen hänellä ei ole oikeutta päästä aseen kanssa passiin kuluvan syksyn aikana.
-         Yhteisjahti järjestetään Vatulassa 2.11.2013.
-         hirviporukan pikkujoulut ja jahdin päätöspalaveri pidetään 30.11.2013 klo17.00 kämpällä
 
 
TOIVOTAMME KAIKILLE METSÄSTYSKAVEREILLE ONNEKKAITA, HAUSKOJA JA MIELEENPAINUVIA METSÄSTYSPÄIVIÄ!
 
Jahtipäällikkö Jari Mansikkamäki ja varapäälliköt Mikko Leminen, Seppo Pentikäinen, Timo Saraketo, Markku Heiska, Martti Orava, Eino Lampinen ja Kari Lehtinen
 
 
 
 

 

Olet täällä: EtusivuMetsästysHirvijahtiohje