Tiedotteet


2019


Rannanmaa mäyräkoirakokeen maastona la 7.9.2019. Lisätietoja Atso A.*                *               *               *               *              *                *                *

Talkoosauna

Perjantaina 30.8. klo 18 alkaen saunailta viime vuoden veteraanihaukkujen talkoolaisille majalla! Samalla palaveerataan tämän vuoden kokeiden järjestelyistä. Ilmoittautua voi minulle niin osataan varata tarjottavia. Ari Lampinen 0505948366. Tervetuloa!*               *               *               *               *               *                *              *

Tulevana lauantaina 24.8. majalla talkoot klo 9 alkaen. Aiheena hirvitornien teko ja paljon muuta. Tervetuloa! Hannu ja Mikko*              *               *               *               *               *                *               *              

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry
Tiedote 2/ 2019

Seuran kesäkokous pidettiin 3.8.2019 klo 13.00 metsästysmajalla. Ennen kokousta järjestettiin perinteiset kilpailut pienoishirvi– ja haulikkoradalla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat metsästyskaudelle 2019:

Metsästysajat

HUOM! Metsäkanalintujen (metso, teeri, pyy, riekko ja kiiruna) metsästysajat alkavalle metsästyskaudelle päätetään ja päivitetään www.riista.fi –sivuille elokuun viimeisellä viikolla.

Metson metsästysaika, katso www.riista.fi. Koppelo eli naarasmetso on rauhoitettu. Metsästäjä saa pyytää yhden urosmetson.Teeren metsästysaika, katso www.riista.fi. Kiintiö on 2 teertä/metsästäjä.
Pyyn ja fasaanin metsästys, katso www.riista.fi.
Peltopyy on rauhoitettu.

Sepelkyyhkyn metsästysaika on 10.8. - 31.10 2019. Älkää sotkeko viljapeltoja kyyhkyjahdissa!

Sorsalintujen metsästysaika on 20.8. klo 12.00 – 31.12.2019.
Huom! Merihanhi on rauhoitettu sisämaassa, metsähanhi, katso www.riista.fi.

Metsäjäniksen ja rusakon metsästysaika on lain sallima aika 1.9.2019 - 29.2.2020.

Metsäkauriin metsästysaika on 1.9.2019-15.2.2020. (Ajavaa koiraa käyttäen 28.9.-31.1. välisenä aikana.) Kevätpyynti on sallittu. Kokouksessa päätettiin, että kauriilla ei ole seurakohtaista kiintiötä. Metsästäjä saa ampua yhden kauriin. Yhteisjahtiin saa osallistua, vaikka on jo kauriinsa ampunut.

Lakisääteinen kaatoilmoitus tehtävä Oma riista –palvelussa 7 vrk:n kuluessa.

Valkohäntäpeuran metsästys päätettiin aloittaa 28.9. ja metsästys jatkuu 15.2.2020 asti. Ajavaa koiraa saa käyttää 28.9.2019 – 31.1.2020 välisenä aikana. Valkohäntäpeuran kaatolupia on 7 + 7. Peuraporukkaan kuuluva metsästäjä saa pyytää yhden peuran. Kaatoilmoitus välittömästi kaadon jälkeen hirvijahtipäällikölle sekä kaadon kirjaaminen Oma riista –palvelun kautta. Lupien tarkastus ennen metsästyksen aloittamista pitää olla hoidettuna.

Riistaruokintapaikkoja on ympäri seuran aluetta. Jos aiot metsästää ruokintapaikalla, siitä on sovittava aina etukäteen ruokintapaikkaa hoitavan henkilön kanssa!

Hirvenmetsästys alkaa 12.10.2019 ja päättyy viimeistään 15.1.2020. Hirvilupia on 12 + 11. Joka alkavaa 10 lupaa kohden myydään yksi hirvi.

Jouluaatto ja joulupäivä rauhoitetaan kaikelta metsästykseltä.

Rauhoitusalueet 2019

Vesialueet:
Myllylampi, Päälampi, Kyynärlampi, Liinalampi, Sepänlampi, Alaskylänlahti, Pitkäjärvi, Penijärvi, Pääjärvi ja Vinskanlahti Metsonsaarta myöten alkaen Jokisen ja Laukkalan maitten rajoista.

Maa- alueet:
Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hanhilahteen. Salonmaassa ajokoirametsästys sallittu 1.11.2019 alkaen arkipäivisin huomioiden maanomistajakohtaiset rajoitukset.

Rauhoitusalueet maa-alueella eivät koske hirvieläinten metsästystä, loukkupyyntiä eikä luolakoirametsästystä, sorsanmetsästystä eikä ketun yhteisjahtia.

Sorsanmetsästys on kielletty Sipsiönjärven Vahon puoleisella rannalla. Mäihäniemen maat rannan puolella on rauhoitettu.

Seuran mestaruuskilpailut

Ennen kokousta kilpailtiin Luhalahden Seudun Metsästäjien mestaruuskilpailut 2019.

Pienoishirvi (osallistujia 26)
1. Peltonen Ari 76
2. Tuohitaival Juha 73
3. Vähätalo Tapio 71

Haulikko (osallistujia 13)
1. Tyrkkö Eero 16
2. Vähätalo Tapio 16
3. Vähätalo Juha-Pekka 15

Onnittelut!

Muut asiat

Koirakoemaastoja annetaan pyydettäessä seuran alueelta. Seuraavat maastokoepäivät ovat jo tiedossa:

7.9. Linnunhaukkukoe (Häme ja Satakunnan piirit), tänne tarvitaan talkooväkeä!
5.10. Ajokoirakokeet
25.10. Veteraanihaukut, 15 koiraa voi tulla, tänne tarvitaan talkooväkeä!
29.12. RHY:n mestaruuskokeet
7.-9.2.2020 pienpetokisa, tänne tarvitaan maasto-oppaita!

Seuran jäsen voi pyytää luolakoiran ohjaajineen jahtiin ilman päiväkorttia.
Seuran jäsenten kutsumat vieraat voivat osallistua ” petojahteihin” ilman päiväkorttia.

Seuran SRVA-yhteyshenkilönä( suurriistavirka-apu) toimii Mikko Leminen.

Hirvi- ja peuraporukan harjoituspäivät Tappikankaan radalla ovat :

pe 16.8.2019 klo 16-19
pe 23.8.2019 klo 16-19
pe 30.8. 2019 klo 16-19
Paikalla pitää olla viimeistään klo 18 tai ainakin ilmoittaa myöhäisestä saapumisesta Eero Tyrkölle.

Hirvikokeen voi ampua Tappikankaan ampumaradalla elokuun joka tiistai klo 16.00-20.00. Hirvikoe pitää olla ammuttuna ennen 28.9.2018 eli hirviporukan kokouspäivää.
Hirvi- ja peuraporukan jäsenten on osallistuttava todistetusti harjoitusammuntaan (ammunnan valvoja paikalla) vähintään kerran ja ammuttava kaksi sarjaa tai ammuttava hirvikoe.

Hirviporukan kokous- ja talkoopäivä majalla on 28.9.2019 klo 9 alkaen

Hirvi- ja peuramaksut maksetaan ennen kokouspäivää hirvimiesten tilille. Tarkemmat ohjeet tulevat tekstiviestillä porukkaan ilmoittautuneille. Talkoopäivänä lupien tarkastus.


Suurpetohavainnoista on tehtävä ilmoitukset Seppo Pentikäiselle (0500-208919). Ilmoittakaa kaikki havainnot myös ilveksistä, sillä näihin havaintoihin perustuu kannan suuruuden arviointi ja tulevan talven pyyntiluvat.

Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Olethan jo ottanut käyttöön Suomen riistakeskuksen "Oma riista" –järjestelmän? Tätä kautta tehdään saalisilmoitukset (peura, kauris ja pienriista).

Olemme perustaneet Whatsapp –sovellukseen LSM jäsenet –nimisen ryhmän. Ryhmässä on mahdollisuus jokaisen laittaa viestejä tai kysymyksiä.

Hyvää jahtisyksyä toivottaen,
Johtokunta*               *               *               *               *               *               *               *

Metsästysammuntakilpailut Luhalahden Seudun Metsästäjät vs Saukon Seudun Metsästäjät sunnuntaina 4.8.2019 klo 10 alkaen metsästysmajalla. Seura hoitaa kilpailijoille panokset.
Tervetuloa!*             *            *             *             *             *             *             *            *

Kesäkokous majalla

Luhalahden Seudun Metsästäjien kesäkokous lauantaina 3.8.2019 klo 13.00 seuran majalla. Johtokunta kokoontuu klo 11.30.
Ennen kokousta perinteiset pienoishirvi- ja haulikkokilpailut alkaen klo 10.00.
Sitovat ilmoittautumiset hirvi- ja peuraporukkaan kokouksen jälkeen.
Tervetuloa kaikki joukolla mukaan!*                *               *                *               *                *                *                 *

Talkoot metsästysmajalla jatkuvat sillä monenlaista hommaa riittää. Seuraavan kerran talkoillaan lauantaina 13.7. klo 9 alkaen. Puuhommia, loukkujen kasaamista, maalausta ym.


*             *            *            *              *              *              *             *             *

Loukkujen kasaaminen

Loukkutalkoiden aloitus nyt lauantaina 6.7. klo 10 majalla. Ota mukaan suojalasit, pihdit ja hanskat. Loukkujen valmistus jatkuu kesän mittaan.*            *            *            *            *            *            *            *            *            *

Kesän riistakomiolaskenta

Viime kesänä aloitettiin pitkästä aikaa riistakolmiolaskennat ja jatketaan tänä kesänä. Laskenta pitää suorittaa ajalla 27.7.-11.8. Heinäkuun viimeinen viikonloppu olisi hyvä ajankohta, niin saadaan laskentatulokset seuran kesäkokoukseen. Olisiko lauantai 27.7. ok?
Jokaiselle kolmion sivulle tarvitaan 3 laskijaa, eli 9 kaikkiaan. Jos halukkaita tulee enemmän, niin pätkitään osuuksia.
Saapi ilmoittautua mukaan, laita viesti Lehtisen Karille  0400 128284.*            *            *            *             *             *              *             *             *

Sahatavarat taapeloitu. Kiitokset Mikolle ja JP:lle. Talkoillaan tulevana lauantaina 29.6. klo 10 alkaen niin saadaan paikat kuntoon. Terv. Hannu


*           *            *            *            *            *             *             *            *            *

Puiden taapelointia ja pilkkomistalkoot lauantaina 22.6. klo 10 alkaen majalla!

terv. Hannu ja Mikko


*            *            *            *            *            *             *             *            *

Jäsenmaksuista

Vuoden 2019 jäsenmaksut on laitettu liikenteeseen tänään ja tulevat postitse kaikille muille paitsi tänä vuonna varsinaisiksi jäseniksi hyväksytyille. Ohjelmateknisestä syystä johtuen heille tulee spostilasku, joten ne 5 joiden koejäsenyys muuttui tänä vuonna varsinaiseksi jäsenyydeksi, käykää katsomassa spostinne, tarvittaessa myös roskaposti.*            *            *            *           *            *            *            *            *            *

Pienoishirvirata toimii taas (13.6.). terv. Atso*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Hups! Pienoishirviradassa raja rikki (9.6.), varaosa tilauksessa.

terv. Atso


*          *         *         *           *          *           *          *          *          *          * 

Ammuntaharjoitukset majalla!

Haulikkorata ja pienoishirvirata on nyt laitettu kesäkuntoon eli harjoitukset ovat alkaneet! Sunnuntai on se yhteinen ammuntapäivä, aloitus klo 10. Tiistai-iltaisin voi osallistua Kaisan porukan kanssa haulikkoradan ammuntoihin. Muistakaa kuitenkin lähettää Kaisalle etukäteen viesti, jos olette menossa tiistai-iltana mukaan!*          *          *          *          *           *           *           *            *          *          *

Kesä lähestyy!

Rakentamis- ja puutalkoot majalla lauantaina 4.5.2019    klo 9.00 alkaen. Ottakaa työkaluja, moottorisahoja mukaan. Kokoonkutsujina Hannu ja Mikko!


*               *               *                *               *                *                *                *

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry
Tiedote 1/ 2019

Seuran vuosikokous pidettiin 9.2.2019 klo 13.00 Luhalahden koululla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2019.

Johtokunta
Seuran puheenjohtajaksi valittiin Juha Tuohitaival. Erovuorossa olivat Markku Heiska ja Mikko Leminen. Molemmat valittiin uudelleen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Hanna-Leena Havela, Ari Lampinen, Kari Lehtinen ja Seppo Pentikäinen. Sihteeriksi kutsuttiin Kaisa Nieminen ja varainhoitajana jatkaa Irma Tuohitaival.

Uudet jäsenet
Kolme vuotta koejäsenenä olleet Juha Kylä-Harakka, Pauli Myllylä, Esko Nieminen, Marianne Peltonen ja Esa Sjöblom hyväksyttiin jäseniksi.
Koejäseniksi kolmen vuoden koeajalle hyväksyttiin Sanna Lilius, Timo Jokinen ja Ilari Jokinen. Koejäsen pääsee hirviporukkaan, mutta ilman lihaosuutta.
Vuoden 2020 jäsenanomukset on oltava johtokunnalla 15. tammikuuta 2020 mennessä.

Liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2019
-Liittymismaksu 500,- (kokouksessa jäseniksi hyväksytyiltä vielä 250,-)
-Jäsenmaksu 50,-
-Vuosikortti 200,- sis. kauris tai 150,- ilman kaurista
-Päiväkortti 15,- ei sisällä kauriin pyyntiä
Jäsenmaksut laskutetaan Suomen Metsästäjäliiton kautta!

Vuosikortti
Vuosikorttiin tulee merkitä sen jäsenen nimi, jonka vieraana vuosikorttilainen metsästää. Vieras metsästää isännän kiintiöstä ja hänen valvonnassaan. Vieras voi kulkea metsällä yksinkin isännän luvalla, mutta silloin on vieraalla oltava riittävä tieto luvallisista metsästysalueista. Jos vieras maksaa 200,- vuosikortin, hänellä on yhden kauriin kiintiö. Isännän tekemä vuosikorttianomus tulee olla johtokunnalla heinäkuun loppuun mennessä ja johtokunta myöntää ko. kortit.

Hirvijahti
Hirvenlupien yhteisluvan allekirjoittajaksi valittiin Mikko Leminen.

Maanvuokraus
Maanvuokrasopimuksen voi jokainen jäsen allekirjoittaa seuran nimissä. Uudet maanvuokra-sopimukset toimitetaan Hanna-Leena Havelalle, joka syöttää ne Reviiri -ohjelmaan. Jos tiedossanne on tilavaihdoksia, ottakaa yhteyttä Hanna-Leenaan, joka tulostaa uuden sopimusluonnoksen allekirjoitettavaksi.

Jaostot
Hyväksyttiin jaostot vuodelle 2019:

Riistanhoitojaosto: kokoonkutsuja Mikko Leminen, muut jäsenet Markku Heiska, Ari Lampinen, Tero Lehtokorpi, Aleksi Lilius, Martti Orava, Timo Saraketo, Eero Tyrkkö ja Pasi Viitanen

Metsästyskoirajaosto: kokoonkutsuja Seppo Pentikäinen, muut jäsenet Atso Alakastari, Ari Lampinen, Eino Lampinen, Kirsimarja Lampinen, Kari Lehtinen , Mikko Leminen ja Eero Tyrkkö.

Ampuma- ja talkoojaosto: kokoonkutsuja Atso Alakastari, talkoopäällikkö Hannu Kilponen ja muut jäsenet Mikko Leminen, Janne Mansikkamäki, Jari Mansikkamäki, Jorma Nännimäinen, Martti Orava ja Pasi Viitanen.

Huvitoimikunta: kokoonkutsuja Markku Heiska, muut jäsenet Mauri Heiska, Jani Kulmala, Juha Kylä-Harakka, Janne Mansikkamäki, Kirsi-Marja Myllymäki, Marianne Peltonen, Ari Peltonen ja Petteri Survo.

Osoitteenmuutokset
Ilmoittakaa osoitteenmuutoksista seuralle! Jos posti ei löydä perille, ei jäsenmaksukaavakkeetkaan tule perille ja se voi johtaa seurasta erottamiseen. Osoitteenmuutoksen voi tehdä tekstiviestillä numeroon 050 5300223 Kaisa Nieminen tai sähköpostilla irma.tuohitaival@ippnet.fi

Ampumaharjoitukset
Ampumaharjoituksia pidetään seuran majalla sunnuntaisin, aloituspäivä ilmoitetaan myöhemmin.
Ampumajaoston vetäjänä Atso Alakastari.

Muuta
- Majalle on valmistumassa 2 koiratarhaa.
- Kevään/ kesän aikana pidetään pönttö/ loukkutalkoot. Talkoopäällikkö informoi ajankohdasta.
- Muistutetaan jäsenistöä lain mukaisten kaurisilmoitusten tekemisestä OmaRiista –palveluun.

Johtokunnan yhteystiedot
pj Juha Tuohitaival 040 7564144 juha.tuohitaival@ippnet.fi
siht Kaisa Nieminen 050 5300 223 nieminen_kaisa@hotmail.com
vp Mikko Leminen 0400 862764 mikko.leminen@elisanet.fi
Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ari Lampinen 050 5948366 koneurakointi.arilampinen@gmail.com
Markku Heiska 0505678172 markku.heiska@elisanet.fi
Hanna-Leena Havela 0400 835040 havela@sci.fi
Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi

Petoyhdyshenkilö Seppo Pentikäinen 0500 208919
Riistanhoitojaos Mikko Leminen 0400 862764
Ampumajaos Atso Alakastari 040 5141009 atso.alakastari@kolumbus.fi
Talkoopäällikkö Hannu Kilponen 040 6720783
Metsästyskoirajaos Seppo Pentikäinen 0500 208919
Huvitoimikunta Markku Heiska 0505678172

Seuran kotisivut: Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi ja Hanna-Leena Havela 0400 835040 havela@sci.fi

Seuralla on facebookissa suljettu ryhmä nimellä:
Luhalahden Seudun Metsästäjät

Seuran postiosoite: Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
Väinänlahdentie 280
39410 Luhalahti

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry:n tilinumero on FI04 4503 1140 0011 00

Huom: Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Aurinkoista kevättä toivottaen
Johtokunta

*               *               *               *               *               *                *               *

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry:n vuosikokous lauantaina 9.2.2019 klo 13.00 Luhalahden koululla.
Tervetuloa!


2018


*                *              *               *                 *              *               *               *

Torstaina 6.12. kaurisjahtia, kokoontuminen Luhalinnan pihassa klo 9.30. Haulikkojahtina + oranssia päälle.


*               *               *                *                *                *                  *                *

Koemaasto

Kv-hirvikoe la 1.12.2018 meidän alueella.*                *             *              *              *             *              *             *

Tuloksia

Seurakisa pidettiin 18.8.2018 komeassa kelissä!

Haulikko
1. Eero Tyrkkö  22
2. Lauri Mansikkamäki  21
3. Juha-Pekka Vähätalo  20

Pienoishirvi
1. Ilkka Vähätalo    77
2. Jani Järvinen    69
3. Tapio Vähätalo   66

Luhalahti voitti tiukan kisan 437 pisteellä, Saukon seudun tulos 434! 

*              *              *              *              *               *               *                *

Saunailta la 1.9.2018 alkaen klo 16.00! Viime vuoden hirvenhaukkukokeiden talkoolaisille saunailta majalla. Ennakkoilmottautuminen suotavaa, mutta ei pakollista, jotta osaamme varata riittävästi tarjottavia ja virvokkeita. Suunnitellaan samalla syksyn veteraanihaukkujen järjestelyjä. Ilmoitt: Ari Lampinen p. 050-5948366. Tervetuloa!*               *              *               *              *               *               *               *

Kauris on rauhoitettu  Jokisen maalla Luhalahdentien eteläpuolella. Katso kartta,Jokisen maat merkitty vihreällä. ( tien eteläpuolen maat siis rauhoitettu) 


Kauris rauhoitus, Jokisen maat


*               *              *              *               *              *              *              *             *

Muistathan, että ampumakoe tai jousiampumakoe tulee suorittaa, mikäli aikoo metsästää metsäkaurista rihlatulla luotiaseella tai jousella!*               *               *                *                *                *               *                  *

LSM/ Tiedote 2/2018

Seuran kesäkokous pidettiin 4.8.2018 klo 13.00 metsästysmajalla. Ennen kokousta järjestettiin perinteiset kilpailut pienoishirvi– ja haulikkoradalla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat kaudelle 2018:

Metsästysajat

HUOM! Metsäkanalintujen (metso, teeri, pyy, riekko ja kiiruna) metsästysajat alkavalle metsästyskaudelle päätetään ja päivitetään www.riista.fi –sivuille elokuun viimeisellä viikolla.

Metson metsästysaika, katso www.riista.fi. Koppelo eli naarasmetso on rauhoitettu. Metsästäjä saa pyytää yhden urosmetson.
Teeren metsästysaika, katso www.riista.fi. Kiintiö on 2 teertä/metsästäjä.
Pyyn ja fasaanin metsästys, katso www.riista.fi.
Peltopyy on rauhoitettu.

Sepelkyyhkyn metsästysaika on 10.8. - 31.10 2018. Älkää sotkeko viljapeltoja kyyhkyjahdissa!

Sallittujen sorsalintujen metsästysaika on 20.8. klo 12 – 31.12.2018. Kanadanhanhi 20.8.-31.12.2018 , pelloilta saa kanadanhanhea pyytää 10.8-20.8.2018
Huom! Merihanhi ja metsähanhi on rauhoitettu seuran alueella.

Metsäjäniksen ja rusakon metsästysaika on lain sallima aika 1.9.2018 - 28.2.2019.

Metsäkauriin metsästysaika on 1.9.2018-15.2.2019. Kevätpyynti ei ole sallittua. Kokouksessa päätettiin, että kauriilla ei ole seurakohtaista kiintiötä. Metsästäjä saa ampua yhden kauriin. Yhteisjahtiin saa osallistua, vaikka on jo kauriinsa ampunut. Kaatoilmoitukset Riistakeskukselle.
Huom! Kirjallinen kaatoilmoitus (MKJ:n metsäkauriin saalisilmoituskaavake) on toimitettava riistanhoitopiirille seitsemän päivän kuluessa, siitä kun kauris on saatu saaliiksi. Metsäkaurista saa metsästää ajavaa koiraa käyttäen vain 29.18–31.1.19 välisenä aikana.

Valkohäntäpeuran metsästys päätettiin aloittaa 29.9. ja metsästysaika jatkuu 15.2.2019 asti. Ajavaa koiraa saa käyttää 29.9.2018 – 31.1.2019 välisenä aikana. Valkohäntäpeuran kaatolupia on XX. Peuraporukkaan kuuluva metsästäjä saa pyytää yhden peuran. Kaatoilmoitus välittömästi kaadon jälkeen hirvijahtipäällikölle sekä kaadon kirjaaminen ”oma riista” –sovelluksen kautta. Yhteisjahtiin saa osallistua, vaikka olisi jo peuransa kaatanut.

Riistanruokintapaikkoja on ympäri seuran aluetta. Jos aiot metsästämään ruokinnalle, siitä on sovittava aina etukäteen ruokintapaikkaa hoitavan henkilön kanssa!

Hirvenmetsästys alkaa 13.10.2018 ja päättyy viimeistään 15.12.2018. Hirvilupia on 11 + 12

Jouluaatto ja joulupäivä rauhoitetaan kaikelta metsästykseltä.


Rauhoitusalueet 2018

Vesialueet:
Myllylampi, Päälampi, Kyynärlampi, Liinalampi, Sepänlampi, Alaskylänlahti, Pitkäjärvi, Penijärvi, Pääjärvi ja Vinskanlahti Metsonsaarta myöten alkaen Jokisen ja Laukkalan maitten rajoista.

Maa- alueet:
Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hanhilahteen. Salonmaassa ajokoirametsästys sallittu 1.11.2018 alkaen arkipäivisin huomioiden maanomistajakohtaiset rajoitukset. Jokisen mailla Luhalahdentien eteläpuolella kauris on rauhoitettu.
Rauhoitusalueet maa-alueella eivät koske hirvieläinten metsästystä, loukkupyyntiä eikä luolakoirametsästystä, sorsanmetsästystä eikä ketun yhteisjahtia.
Sorsanmetsästys on kielletty Sipsiönjärven Vahon puoleisella rannalla.

Seuran mestaruuskilpailut
Ennen kokousta kilpailtiin Luhalahden Seudun Metsästäjien mestaruuskilpailut 2018.

Pienoishirvi (osallistujia 27)
1. Mansikkamäki Janne 69
2. Mansikkamäki Jari 67
3. Majamäki Harri 67

Haulikko
1. Vähätalo Tapio 22
2. Vähätalo Juha-Pekka 21
3. Tyrkkö Eero 21 Onnittelut!

Muut asiat

Koirakoemaastoja annetaan pyydettäessä seuran alueelta. Seuraavat maastokoepäivät ovat jo tiedossa:
1.9. Hirvenhaukkukoe
2.9. Lintuhaukkukoe
8.9. Lintuhaukkukoe
2.11. Veteraanihaukut, hirvenhaukkukoe , 15 koiraa voi tulla, tänne tarvitaan talkooväkeä!

Seuran jäsen voi pyytää luolakoiran ohjaajineen jahtiin ilman päiväkorttia.
Seuran jäsenten kutsumat vieraat voivat osallistua ” petojahteihin” ilman päiväkorttia.

Seuran SRVA-yhteyshenkilönä( suurriistavirka-apu) toimii Mikko Leminen.

Hirvi- ja peuraporukan harjoituspäivät Tappikankaan radalla ovat :
pe 17.8.2018 klo 16-20
pe 24.8.2018 klo 16-20
pe 31.8. 2018 klo 16-20.
Hirvikokeen voi ampua Tappikankaan ampumaradalla elokuun joka tiistai klo 17.00-20.00. Hirvikoe pitää olla ammuttuna ennen 29.9.2018 olevaa hirviporukan kokouspäivää.
Hirvi- ja peuraporukan jäsenten on osallistuttava todistetusti harjoitusammuntaan (ammunnan valvoja paikalla) vähintään kerran ja ammuttava kaksi sarjaa tai ammuttava hirvikoe.

Hirviporukan kokous ja talkoopäivä on 29.9.2018 klo 9 alkaen.
Hirvi- ja peuramaksut maksetaan ennen kokouspäivää hirvimiesten tilille. Tarkemmat ohjeet tulevat tekstiviestillä porukkaan ilmoittautuneille.

Suurpetohavainnoista on tehtävä ilmoitukset Seppo Pentikäiselle (0500-208919). Ilmoittakaa kaikki havainnot myös ilveksistä, sillä näihin havaintoihin perustuu kannan suuruuden arviointi ja tulevan talven pyyntiluvat.

Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Olethan jo ottanut käyttöön Suomen riistakeskuksen "Oma riista" –järjestelmän? Tätä kautta tehdään saalisilmoitukset (peura, kauris ja pienriista).

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen osoitteeseen havela@sci.fi.

Hyvää jahtisyksyä toivottaen,
Johtokunta


*               *               *               *               *              *               *               *

Hirviporukan harjoituspäivät Tappikankaan radalla ovat

pe 17.8.2018 klo 16-20
pe 24.8.2018 klo 16-20
pe 31.8. 2018 klo 16-20

Jos olet tulossa klo 18 jälkeen niin soita tulostasi Eero Tyrkölle!

Hirviporukan jäsenten on osallistuttava todistettavasti (ammunnan valvoja paikalla) harjoitusammuntaan vähintään kerran ja ammuttava kaksi sarjaa tai ammuttava hyväksytty  hirvikoe.

Hirvikokeen voi ampua Tappikankaan ampumaradalla elokuun joka tiistai klo 16.00-20.00*               *              *               *                *               *               *               *

Metsästysammuntakilpailut Luhalahden Seudun Metsästäjät vs Saukon Seudun Metsästäjät lauantaina 18.8.2018 klo 11 alkaen metsästysmajalla. Seura hoitaa kilpailijoille panokset.
Tervetuloa!

*               *              *                *                *                 *                 *

Riistakolmiolaskenta sunnuntaina 29.7. klo 08 


Pitkästä aikaa seuralla on laskettavana riistakolmio. Suoritetaan laskenta sunnuntaina 29.7. ja kokoonnutaan majalle klo 08. Maastokelpoinen varustus, paikanninlaite, lyijykynä ja kumi mukaan. Kaavakkeet ja kartat löytyy minulta.
Kolmion sivujen mitta on 4 km ja jokaiselle sivulle tarvitaan 3 laskijaa, joista keskimmäinen toimii suunnistajana. 9 laskijaa siis vähäntään tarvitaan, jos tulee enemmän halukkaita, niin voidaan jakaa sivuja osiin.  Ilmoittakaa halukkuudesta minulle tekstiviestillä tai vaikka facesivun kommenttikentässä tai muulla tavalla.  

Kari   0400 128284______________________________________________________________________

Kesäkokous majalla

Luhalahden Seudun Metsästäjien kesäkokous lauantaina 4.8.2018 klo 13.00 seuran majalla. Johtokunta kokoontuu klo 11.30.
Ennen kokousta perinteiset pienoishirvi- ja haulikkokilpailut alkaen klo 10.00.
Sitovat ilmoittautumiset hirvi- ja peuraporukkaan kokouksen jälkeen.
Tervetuloa kaikki joukolla mukaan!*              *               *               *               *               *               *               *

Puutalkoot jatkuvat!

Kiitokset toukokuun puolen välin talkoisiin osallistuneille. Talkoot majalla jatkuvat lauantaina 9.6. klo 9. Koejäsenet tervetuloa mukaan! Moottorisahat mukaan niin saadaan loput puut katon alle.
talkoopäällikkö Hannu K


*               *               *               *               *               *               *               *

Taas on se aika vuodesta että ampumaharjoitukset haulikko- ja pienoishirviradalla käynnistyvät sunnuntaina 20.5.2018 eli lauantain talkoopäivän jälkeen!


*               *               *               *               *               *               *               *

Kevättalkoot seuran majalla lauantaina 19.5. klo 9. Moottorisahat mukaan!

terv. talkoopäällikkö Hannu K.


*               *               *               *               *               *               *               *

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry
Tiedote 1/ 2018

Seuran vuosikokous pidettiin 10.2.2018 klo 10.00 Luhalahden koululla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2018.

Johtokunta
Seuran puheenjohtajaksi valittiin Juha Tuohitaival. Erovuorossa olivat Hanna-Leena Havela ja Ari Lampinen. Molemmat valittiin uudelleen. Puheenjohtajaksi siirtyneen Juha Tuohitaipaleen tilalle johtokuntaan valittiin vuodeksi 2018 Mikko Leminen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Kari Lehtinen, Markku Heiska ja Seppo Pentikäinen. Sihteeriksi kutsuttiin Kaisa Nieminen ja varainhoitajana jatkaa Irma Tuohitaival.

Uudet jäsenet
Kolme vuotta koejäsenenä olleet Mika Erä ja Joni Laine hyväksyttiin jäseniksi.
Koejäseniksi kolmen vuoden koeajalle hyväksyttiin Jani Järvinen, Timo Nässi, Juha-Pekka Vähätalo ja Tapio Vähätalo. Koejäsen pääsee hirviporukkaan, mutta ilman lihaosuutta.
Vuoden 2019 jäsenanomukset on oltava johtokunnalla 15. tammikuuta 2019 mennessä.

Liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2018
-Liittymismaksu 250,-
-Jäsenmaksu 50,-
-Vuosikortti 200,- sis. kauris tai 150,- ilman kaurista
-Päiväkortti 15,- ei sisällä kauriin pyyntiä

Jäsenmaksut laskutetaan Suomen Metsästäjäliiton kautta!

Vuosikortti
Vuosikorttiin tulee merkitä sen jäsenen nimi, jonka vieraana vuosikorttilainen metsästää. Vieras metsästää isännän kiintiöstä ja hänen valvonnassaan. Vieras voi kulkea metsällä yksinkin isännän luvalla, mutta silloin on vieraalla oltava riittävä tieto luvallisista metsästysalueista. Jos vieras maksaa 200,- vuosikortin, hänellä on yhden kauriin kiintiö. Isännän tekemä vuosikorttianomus tulee olla johtokunnalla heinäkuun loppuun mennessä ja johtokunta myöntää ko. kortit.

Hirvijahti
Hirvenlupien yhteisluvan allekirjoittajaksi valittiin Mikko Leminen. Sitovat ilmoittautumiset hirviporukkaan on annettava kesäkokouksen yhteydessä.

Maanvuokraus
Maanvuokraajiksi valittiin johtokunta sekä Eero Tyrkkö. Uudet maanvuokrasopimukset toimitetaan Hanna-Leena Havelalle, joka syöttää ne Reviiri -ohjelmaan. Jos tiedossanne on tilavaihdoksia, ottakaa yhteyttä Hanna-Leenaan, joka tulostaa uuden sopimusluonnoksen allekirjoitettavaksi.

Jaostot
Hyväksyttiin jaostot vuodelle 2018:

Riistanhoitojaosto: kokoonkutsuja Mikko Leminen, muut jäsenet Markku Heiska, Pasi Viitanen, Timo Saraketo, Tero Lehtokorpi, Martti Orava, Aleksi Lilius, Ari Lampinen ja Eero Tyrkkö.

Metsästyskoirajaosto: kokoonkutsuja Seppo Pentikäinen, muut jäsenet Eino Lampinen, Eero Tyrkkö, Atso Alakastari, Mikko Leminen, Kirsi-Marja Lampinen, Kari Lehtinen ja Ari Lampinen.

Ampuma- ja talkoojaosto: kokoonkutsuja Atso Alakastari, talkoopäällikkö Hannu Kilponen ja muut jäsenet Janne Mansikkamäki, Jari Mansikkamäki, Mikko Leminen, Pasi Viitanen, Jorma Nännimäinen ja Martti Orava.

Huvitoimikunta: kokoonkutsuja Markku Heiska, muut jäsenet Janne Mansikkamäki, Juha Kylä-Harakka, Kirsi-Marja Myllymäki, Marianne Peltonen, Petteri Survo, Mauri Heiska, Ari Peltonen ja Jani Kulmala.

Osoitteenmuutokset
Ilmoittakaa osoitteenmuutoksista seuralle! Jos posti ei löydä perille, ei jäsenmaksukaavakkeetkaan tule perille ja se voi johtaa seurasta erottamiseen. Osoitteenmuutoksen voi tehdä tekstiviestillä numeroon 050 5300223 Kaisa Nieminen tai sähköpostilla irma.tuohitaival@ippnet.fi

Ampumaharjoitukset
Ampumaharjoituksia pidetään seuran majalla sunnuntaisin, aloituspäivä ilmoitetaan myöhemmin.
Ampumajaoston vetäjänä Atso Alakastari.

Yhteystiedot
pj Juha Tuohitaival 040 7564144 juha.tuohitaival@ippnet.fi
siht Kaisa Nieminen 050 5300 223 nieminen_kaisa@hotmail.com
vp Mikko Leminen 0400 862764 mikko.leminen@elisanet.fi
Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ari Lampinen 050 5948366 koneurakointi.arilampinen@gmail.com
Markku Heiska 0505678172 markku.heiska@elisanet.fi
Hanna-Leena Havela 0400 835040 havela@sci.fi
Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi

Petoyhdyshenkilö Seppo Pentikäinen 0500 208919
Riistanhoitojaos Mikko Leminen 0400 862764
Ampumajaos Atso Alakastari 040 5141009 atso.alakastari@kolumbus.fi
Talkoopäällikkö Hannu Kilponen 040 6720783
Metsästyskoirajaos Seppo Pentikäinen 0500 208919
Huvitoimikunta Markku Heiska 0505678172

Seuran kotisivut: Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi ja Hanna-Leena Havela 0400 835040 havela@sci.fi

Seuralla on facebookissa suljettu ryhmä nimellä:
Luhalahden Seudun Metsästäjät

Seuran postiosoite: Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
Väinänlahdentie 280
39410 Luhalahti

Seuran tilinumero on FI04 4503 1140 0011 00


Huom.
Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Aurinkoista kevättä toivottaen
Johtokunta


*          *         *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry:n vuosikokous lauantaina 10.2.2018 klo 10.00 Luhalahden koululla.
Tervetuloa!


*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *


2017

Huom!

Maanomistajien toivomuksesta Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hanhilahteen on rauhoitettu ja kaurista ei näillä alueilla saa ampua kaudella 2017-18.

10E99AD8-5561-4ACF-96B1-469ABCBA2CBA

*               *               *               *               *               *               *                *

Keskiviikkona 8.11. seuran maastot käytössä haukkukokeissa!


*          *          *           *          *          *           *           *          *          *          *          

Riistan käsittelykurssi ke 18.10.2017


Riistan käsittelykurssi järjestetään Karvialla, Koillis-Karvian Metsästysseuran majalla Tervatuvalla,
ke 18.10.2017 alkaen klo 18:00.
Kurssilla tutustutaan riistan käsittelyyn kaadon jälkeen ja nähdään käytännössä, miten
hirvieläin leikataan oikeaoppisesti ja parhaalla mahdollisella tavalla.
Kurssi on piirin jäsenille ilmainen, muille hinta on 20,00 €.
Ilmoittautumiset kurssille 16.10.2017 mennessä sähköpostilla: reijo.holmi@metsastajaliitto.fi
Koulutuspaikan osoite: Prinkkiläntie 180, 39965 Karviankylä

*          *          *          *           *           *          *           *          *          *            *

Sunnuntaina 1.10.2017 seuran alueella kolme koemaastoa/ piirin karsinnat. Lisätietoja Ari Lampinen ja Seppo Pentikäinen.

*            *           *          *           *           *           *          *            *          *         *

Hirviporukan talkoot ja hirvikokous 30.9.2017 klo 9.00 alkaen majalla

- piha-alueiden, lahtivajan ja passipaikkojen kunnostusta
- hirvikokouksen jälkeen hirvi- ja peuralupien maksun tarkastus, kuitti maksusta mukaan kokoukseen!
- peurajahtiin osallistuvien lupien tarkastus ja kirjallisten jahtiohjeiden jako klo 11-12.


*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Talkoot seuran majalla  lauantaina 16.9.  klo 09.00. Mukaan moottorisaha, lapio ja työkäsineet. Myös koejäsenet mukaan! 
Kokoonkutsujana  Hannu Kilponen


__________________________________________________________________

Tiedote 2/2017

Seuran kesäkokous pidettiin 5.8.2017 klo 13.00 metsästysmajalla. Ennen kokousta järjestettiin perinteiset kilpailut pienoishirvi– ja haulikkoradalla.

Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat kaudelle 2017:

Metsästysajat
HUOM! Kanalintujen (metso, teeri, pyy, riekko ja kiiruna) metsästysajat alkavalle metsästyskaudelle päätetään ja päivitetään www.riista.fi –sivuille 8.9.2017.

Metson metsästysaika, katso www.riista.fi. Koppelo eli naarasmetso on rauhoitettu. Metsästäjä saa pyytää yhden urosmetson.
Teeren metsästysaika, katso www.riista.fi. Kiintiö on 1 teeri/metsästäjä.
Pyyn metsästys, katso www.riista.fi.
Peltopyy on rauhoitettu.
Sepelkyyhkyn metsästysaika on 10.8. - 31.10 2017. Älkää sotkeko viljapeltoja kyyhkyjahdissa!
Sorsalintujen metsästysaika on 20.8. klo 12 – 31.12.2017.
Huom! Merihanhi on rauhoitettu sisämaassa, metsähanhi, katso www.riista.fi.

Metsäjäniksen ja rusakon metsästysaika on lain sallima aika 1.9.2017 - 28.2.2018.

Metsäkauriin metsästysaika on 1.9.2017-31.1.2018. Kevätpyynti ei ole sallittua. Kokouksessa päätettiin, että kauriilla ei ole seurakohtaista kiintiötä. Metsästäjä saa ampua yhden kauriin. Yhteisjahtiin saa osallistua, vaikka on jo kauriinsa ampunut. Kaatoilmoitukset Riistakeskukselle.
Huom! Kirjallinen kaatoilmoitus (MKJ:n metsäkauriin saalisilmoituskaavake) on toimitettava riistanhoitopiirille seitsemän päivän kuluessa, siitä kun kauris on saatu saaliiksi. Metsäkaurista saa metsästää ajavaa koiraa käyttäen vain 30.9.17–31.1.18 välisenä aikana.

Valkohäntäpeuranmetsästys alkaa 30.9.2017. Valkohäntäpeuran kaatolupien määrä ilmoitetaan hirvikokouksessa. Peuraporukkaan kuuluva metsästäjä saa pyytää yhden peuran. Kaatoilmoitus välittömästi kaadon jälkeen hirvijahtipäällikölle.

Hirvenmetsästys alkaa 14.10.2017 ja päättyy viimeistään 15.12.2017. Hirvilupia on 11 + 11
RHY:n yhteisjahti tänä vuonna meidän alueella!

Jouluaatto ja joulupäivä rauhoitetaan kaikelta metsästykseltä.

Rauhoitusalueet 2017

Vesialueet:
Myllylampi, Päälampi, Kyynärlampi, Liinalampi, Sepänlampi, Ahvenuslampi, Alaskylänlahti, Pitkäjärvi, Penijärvi, Pääjärvi ja Vinskanlahti Metsonsaarta myöten alkaen Jokisen ja Laukkalan maitten rajoista.
Maa- alueet:
Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hanhilahteen. Salonmaassa ajokoirametsästys sallittu 1.11.2017 alkaen arkipäivisin huomioiden maanomistajakohtaiset rajoitukset.
Rauhoitusalueet maa-alueella eivät koske hirvieläinten metsästystä, loukkupyyntiä eikä luolakoirametsästystä, sorsanmetsästystä eikä ketun yhteisjahtia.
Sorsanmetsästys on kielletty Sipsiönjärven Vahon puoleisella rannalla.

Seuran mestaruuskilpailut
Ennen kokousta kilpailtiin Luhalahden Seudun Metsästäjien mestaruuskilpailut 2017.
Pienoishirvi
1. Vähätalo Ilkka 77
2. Pentikäinen Seppo 74
3. Mansikkamäki Janne 73

Haulikko
1. Vähätalo Ilkka
2. Mansikkamäki Janne
3. Tyrkkö Petri
Onnittelut!

Muut asiat

Koirakoemaastoja annetaan pyydettäessä seuran alueelta ja vastuuhenkilöiksi nimettiin Seppo Pentikäinen, Mikko Leminen, Ari Lampinen ja Kari Lehtinen.

Seuraavat maastokoepäivät ovat jo tiedossa:
26.8.2017 Koppelohaukut
1.9.2017 Haukkukoe
27.10.2017 Veteraanihaukut

Seuran jäsen voi pyytää luolakoiran ohjaajineen jahtiin ilman päiväkorttia.
Seuran jäsenten kutsumat vieraat voivat osallistua ” petojahteihin” ilman päiväkorttia.

Seuran SRVA-yhteyshenkilönä( suurriistavirka-apu) toimii Mikko Leminen.

Hirviporukan harjoituspäivät Tappikankaan radalla ovat :
to 10.8.2017 klo 16-20
pe 18.8.2017 klo 16-20
pe 1.9. 2017 klo 16-20.
Hirvikokeen voi ampua Tappikankaan ampumaradalla elokuun joka tiistai klo 16.00-20.00

Hirviporukan jäsenten on osallistuttava harjoitusammuntaan vähintään kerran tai ammuttava hirvikoe.

Hirviporukan kokous- ja talkoopäivä on 30.9.2017 klo 9 alkaen.

Hirvi- ja peuramaksut maksetaan ennen kokouspäivää hirvimiesten tilille. Tarkemmat ohjeet tulevat tekstiviestillä porukkaan ilmoittautuneille.

Suurpetohavainnoista on tehtävä ilmoitukset Seppo Pentikäiselle (0500-208919). Ilmoittakaa kaikki havainnot myös ilveksistä, sillä näihin havaintoihin perustuu kannan suuruuden arviointi ja tulevan talven pyyntiluvat.

Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen osoitteeseen havela@sci.fi.

Hyvää jahtisyksyä toivottaen,
Johtokunta*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Metsästysammuntakilpailut Luhalahden Seudun Metsästäjät vs Saukon Seudun Metsästäjät lauantaina 19.8.2017 klo 10 alkaen metsästysmajalla.
Tervetuloa!


*          ^          *          *           *          *           *          *          *          *          *

Luhalahden Seudun Metsästäjien kesäkokous lauantaina 5.8.2017 klo 13.00 seuran majalla. Johtokunta kokoontuu klo 11.30.
Ennen kokousta perinteiset pienoishirvi- ja haulikkokilpailut alkaen klo 10.00.
Sitovat ilmoittautumiset hirvi- ja peuraporukkaan kokouksen jälkeen.

Tervetuloa kaikki joukolla mukaan!


*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Jäsenmaksut 2017

Seuran jäsenten tämän vuoden jäsenmaksut laskuttaa Suomen metsästäjäliitto ry, ja lasku siis maksetaan metsästäjäliiton tilille. Liitolta tullut kirje on aiheuttanut ihmetystä,  laskutuksen ulkoistaminen esitettiin helmikuun vuosikokouksessa. Hoidathan jäsenmaksun kuntoon!

Jos lasku on jostain syystä kadonnut, ota yhteyttä seuran sihteeriin.


*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

70-vuotisjuhlapeijaiset

lauantaina 10.6.2017 klo 17 Luhalahdessa Luhatuulen juhlatilassa!


*          *          *          *          *          *          *           *          *          *          *

Ampumaharjoitukset

Kesä tulee sittenkin! Ampumaharjoitukset haulikko- ja pienoishirviradalla alkavat sunnuntaina 21.5.2017.

Ampumajaosto/ Atso Alakastari


*         *          *          *           *          *          *          *           *          *          *

Hyvät jäsenet / maanvuokraajat!

Olethan muistanut päivittää osoitetietosi seuran rekistereihin. Laita viestinä

Juha Tuohitaival:  juha.tuohitaival@ippnet.fi  tai

Hanna-Leena Havela:  havela@sci.fi

Kiitos!

 

*               *               *               *               *               *               *               *

Majalla taas nuolukiviä noudettavaksi ruokintapaikoille!


*               *               *               *               *               *               *               *

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry
Tiedote 1/ 2017

Seuran vuosikokous pidettiin 11.2.2017 klo 13.00 Luhalahden koululla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2017.

Johtokunta
Seuran puheenjohtajaksi valittiin Timo Saraketo. Erovuorossa olivat Kari Lehtinen ja Seppo Pentikäinen. Molemmat valittiin uudelleen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Hanna-Leena Havela, Markku Heiska, Ari Lampinen, Seppo Pentikäinen ja Juha Tuohitaival. Varainhoitajana jatkaa Irma Tuohitaival.

Uudet jäsenet
Kolme vuotta koejäsenenä olleet Kaisa Nieminen ja Jali Smolander hyväksyttiin jäseniksi.
Koejäseniksi kolmen vuoden koeajalle hyväksyttiin Petri Grönlund, Jani Kulmala, Jarkko Toijanen ja Kimmo Tiura. Koejäsen pääsee hirviporukkaan, mutta ilman lihaosuutta.
Uudet jäsenanomukset on oltava johtokunnalla 15. tammikuuta 2018 mennessä.

Liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2017
-Liittymismaksu 250,-
-Jäsenmaksu 50,-
-Vuosikortti 200,- sis. kauris tai 150,- ilman kaurista
-Päiväkortti 15,- ei sisällä kauriin pyyntiä
Seuran tilinumero on FI04 4503 1140 0011 00

Vuosikortti
Vuosikorttiin tulee merkitä sen jäsenen nimi, jonka vieraana vuosikorttilainen metsästää. Vieras metsästää isännän kiintiöstä ja hänen valvonnassaan. Vieras voi kulkea metsällä yksinkin isännän luvalla, mutta silloin on vieraalla oltava riittävä tieto luvallisista metsästysalueista. Jos vieras maksaa 200,- vuosikortin, hänellä on yhden kauriin kiintiö. Isännän tekemä vuosikorttianomus tulee olla johtokunnalla heinäkuun loppuun mennessä ja johtokunta myöntää ko. kortit.

Hirvijahti
Hirvenlupien yhteisluvan allekirjoittajaksi valittiin Mikko Leminen. Sitovat ilmoittautumiset hirviporukkaan on annettava kesäkokouksen yhteydessä.

Maanvuokraus
Maanvuokraajiksi valittiin johtokunta sekä Eero Tyrkkö ja Mikko Leminen. Uudet maanvuokra-sopimukset toimitetaan Hanna-Leena Havelalle, joka syöttää ne Reviiri -ohjelmaan.

Hirvipeijaiset
Seuran hirvipeijaiset ja samalla 70v. juhlat pidetään lauantaina 10.6.2017!

Jaostot
Hyväksyttiin jaostot vuodelle 2017:

Riistanhoitojaosto, kokoonkutsuja Mikko Leminen, muut jäsenet Markku Heiska, Pasi Viitanen, Timo Saraketo, Tero Lehtokorpi, Martti Orava, Aleksi Lilius, Ari Lampinen ja Eero Tyrkkö.

Metsästyskoirajaosto, kokoonkutsuja Seppo Pentikäinen, muut jäsenet Eino Lampinen, Eero Tyrkkö, Atso Alakastari, Mikko Leminen, Kirsi-Marja Lampinen, Kari Lehtinen ja Ari Lampinen.

Ampumajaosto, kokoonkutsuja Atso Alakastari, muut jäsenet Janne Mansikkamäki, Jari Mansikkamäki, Mikko Leminen, Pasi Viitanen, Jorma Nännimäinen ja Martti Orava.
Huvitoimikunta, kokoonkutsuja Markku Heiska, muut jäsenet Janne Mansikkamäki, Olavi Viitaharju, Juha Kylä-Harakka, Kirsi-Marja Myllymäki, Marianne Peltonen, Petteri Survo, Mauri Heiska, Heikki Virtanen ja Ari Peltonen .

Osoitteenmuutokset
Ilmoittakaa osoitteenmuutoksista seuralle! Jos posti ei löydä perille, ei jäsenmaksukaavakkeetkaan tule perille ja se voi johtaa seurasta erottamiseen. Osoitteenmuutoksen voi tehdä tekstiviestillä numeroon 040 7564144 Juha Tuohitaival tai sähköpostilla irma.tuohitaival@ippnet.fi

Ampumaharjoitukset
Ampumaharjoituksia pidetään seuran majalla sunnuntaisin, aloituspäivä ilmoitetaan myöhemmin.
Ampumajaoston vetäjänä Atso Alakastari.

Yhteystiedot
pj Timo Saraketo 050 5588952 saraketo@yahoo.com
siht Juha Tuohitaival 040 7564144 juha.tuohitaival@ippnet.fi
Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ari Lampinen 050 5948366 koneurakointi.arilampinen@gmail.com
Markku Heiska 0505678172 markku.heiska@elisanet.fi
Hanna-Leena Havela 0400 835040 havela@sci.fi
Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi

Petoyhdyshenkilö Seppo Pentikäinen 0500-208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ampumajaos Atso Alakastari 040 5141009 atso.alakastari@kolumbus.fi
Riistanhoitojaos Mikko Leminen 0400 862764 mikko.leminen@elisanet.fi
Metsästyskoirajaos Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Huvitoimikunta Markku Heiska 0505678172 markku.heiska@elisanet.fi

Seuran kotisivut: Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi ja Hanna-Leena Havela 0400 835040 havela@sci.fi

Lisäksi seuralle on avattu facebookissa suljettu ryhmä nimellä:
Luhalahden Seudun Metsästäjät

Seuran osoite: Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
Isoröyhiöntie 70
39410 Luhalahti

Huom.
Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Aurinkoista kevättä toivottaen,
Johtokunta

Luhalahden Seudun Metsästäjien vuosikokous lauantaina 11.2.2017 klo 13.00 Luhalahden koululla.
Tervetuloa!

Huvitoimikunta kokoontuu heti vuosikokouksen jälkeen!*         *          *          *          *          *            *          *          *          *          *

2016


Koemaasto/ Rannanmaa  suomenajokoirilla 7.-9.10.2016


*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Hirviporukan talkoot ja hirvikokous 24.9.2016 klo 9.00 alkaen majalla

- piha-alueiden, lahtivajan ja passipaikkojen kunnostusta

- hirvikokouksen jälkeen hirvi- ja peuralupien maksu (120 hirvi ja 10 peura). Maksu käteisellä!

- peurajahdin kirjalliset ohjeet ainoastaan peurajahtiin osallistuville (klo 12)


*          *           *

Koemaasto/ Rannanmaa suomenajokoirilla la 24.9.2016.

Lisätietoja Eero Tyrkkö 040 529 5140


*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.

Tiedote 2/2016


Seuran kesäkokous pidettiin 6.8.2016 klo 13.00 metsästysmajalla. Ennen kokousta järjestettiin perinteiset kilpailut pienoishirvi– ja haulikkoradalla.

Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2016:

Metsästysajat

HUOM! Kanalintujen (metso, teeri, pyy, riekko ja kiiruna) metsästysajat alkavalle metsästyskaudelle
päätetään ja päivitetään riista.fi -sivuille elokuun lopulla ja julkaistaan seuraavassa Metsästäjälehdessä 9. syyskuuta.

Metson metsästysaika, katso riista.fi. Koppelo eli naarasmetso on rauhoitettu. Metsästäjä saa pyytää yhden urosmetson.
Teeren metsästysaika, katso riista.fi. Kiintiö on 1 teeri/metsästäjä.
Pyyn metsästys, katso riista.fi.
Peltopyy on rauhoitettu.
Sepelkyyhkyn metsästysaika on 10.8. - 31.10 2016. Älkää sotkeko viljapeltoja kyyhkyjahdissa!
Sorsalintujen metsästysaika on 20.8. klo 12 – 31.12.2016.

Huom! Metsähanhi on rauhoitettu koko maassa ja merihanhi sisämaassa.

Metsäjäniksen ja rusakon metsästysaika on lain sallima aika 1.9.2016 - 28.2.2017.

Metsäkauriin metsästysaika on 1.9.2016-31.1.2017. Kevätpyynti ei ole sallittua. Kokouksessa päätettiin, että kauriilla ei ole seurakohtaista kiintiötä. Metsästäjä saa ampua yhden kauriin. Yhteisjahtiin saa osallistua, vaikka on jo kauriinsa ampunut. Kaatoilmoitukset Riistakeskukselle.

Huom! Kirjallinen kaatoilmoitus (MKJ:n metsäkauriin saalisilmoituskaavake) on toimitettava riistanhoitopiirille seitsemän päivän kuluessa, siitä kun kauris on saatu saaliiksi. Metsäkaurista saa metsästää ajavaa koiraa käyttäen vain 24.9.16–31.1.17 välisenä aikana.

Valkohäntäpeuranmetsästys alkaa 24.9.2016. Valkohäntäpeuran kaatolupia on XX. Peuraporukkaan kuuluva metsästäjä saa pyytää yhden peuran. Kaatoilmoitus välittömästi kaadon jälkeen hirvijahtipäällikölle.

Hirvenmetsästys alkaa 8.10.2016. Hirvilupia on 10 + 12

Jouluaatto ja joulupäivä rauhoitetaan kaikelta metsästykseltä.

Rauhoitusalueet

Vesialueet:
Myllylampi, Päälampi, Kyynärlampi, Liinalampi, Sepänlampi, Ahvenuslampi, Alaskylänlahti, Pitkäjärvi, Penijärvi, Pääjärvi ja Vinskanlahti Metsonsaarta myöten alkaen Jokisen ja Laukkalan maitten rajoista.

Maa- alueet:
Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hanhilahteen. Salonmaassa ajokoirametsästys sallittu 1.11.2016 alkaen arkipäivisin huomioiden maanomistajakohtaiset rajoitukset.
Rauhoitusalueet maa-alueella eivät koske hirvieläinten metsästystä, loukkupyyntiä eikä luolakoirametsästystä, sorsanmetsästystä eikä ketun yhteisjahtia.
Sorsanmetsästys on kielletty Sipsiönjärven Vahon puoleisella rannalla.
Jokisen Salminmäessä saa metsästää sepelkyyhkyä.

Seuran mestaruuskilpailut

Ennen kokousta kilpailtiin Luhalahden Seudun Metsästäjien mestaruuskilpailut 2016.

Pienoishirvi

1. Juha Tuohitaival 76

2. Janne Mansikkamäki 73

3. Ilkka Vähätalo 71

Haulikko

1. Seppo Pentikäinen 19/25

2. Juha Tuohitaival 17/25

3. Jari Mansikkamäki 16/25

Onnittelut!

Muut asiat

Koirakoemaastoja annetaan pyydettäessä seuran alueelta ja vastuuhenkilöiksi nimettiin Seppo Pentikäinen, Mikko Leminen, Ari Lampinen ja Kari Lehtinen.

Seuran jäsen voi pyytää luolakoiran ohjaajineen jahtiin ilman päiväkorttia.

Seuran jäsenten kutsumat vieraat voivat osallistua ” petojahteihin” ilman päiväkorttia.

Seuran SRVA-yhteyshenkilönä( suurriistavirka-apu) toimii Mikko Leminen.

Hirviporukan harjoituspäivät Tappikankaan radalla ovat :

19.8.2016 klo 16-20

26.8.2016 klo 16-20

2.9. 2016 klo 16-20.

Hirvikokeen voi ampua Tappikankaan ampumaradalla elokuun joka tiistai klo 16.00-20.00

Hirviporukan jäsenten on osallistuttava harjoitusammuntaan vähintään kerran tai ammuttava hirvikoe.

Hirviporukan kokous ja talkoopäivä on 24.9.2016 klo 9 alkaen.

Suurpetohavainnoista on tehtävä ilmoitukset Seppo Pentikäiselle (0500-208919). Ilmoittakaa kaikki havainnot myös ilveksistä, sillä näihin havaintoihin perustuu kannan suuruuden arviointi ja tulevan talven pyyntiluvat.
Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Suomen riistakeskuksen "Oma riista" -järjestelmä otetaan käyttöön tulevalla hirvijahtikaudella. Hanna-Leena Havela toimii yhteyshenkilönä.

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen osoitteeseen havela@sci.fi.

Hyvää jahtisyksyä toivottaen,

Johtokunta


*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Hirvenhaukkukokeet Luhalahden metsästysseuran majalla 31.8.2016.


Lisätietoja Ari Lampinen  050 5948366

__________________________________________________________________________

Metsästysammuntakilpailut Luhalahden Seudun Metsästäjät vs Saukon Seudun Metsästäjät sunnuntaina 14.8.2016 klo 11 alkaen metsästysmajalla. 

Tervetuloa!*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Luhalahden Seudun Metsästäjien kesäkokous lauantaina 6.8.2016 klo 13.00 seuran majalla. Johtokunta kokoontuu klo 11.30.
Ennen kokousta perinteiset pienoishirvi- ja haulikkokilpailut alkaen klo 10.00.

Sitovat ilmoittautumiset hirviporukkaan kokouksen jälkeen.


*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Vehnää ruokintapaikoille

Papenoisen pellon ladossa olevasta kärrystä voivat seuran jäsenet hakea vehnää omille ruokintapaikoillensa. (3.7.2016 hlh)


*          *          *          *          *          *          *          *          *          *          *

Allaolevan linkin kautta pääset seuran Facebook-sivuille - jos olet itse siellä jäsenenä.

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry:n Facebook-sivut


*          *          *          *          *          *          *          *           *          *          *

Ampumaharjoitukset

Kesä lähestyy ja ampumaharjoitukset haulikko- ja pienoishirviradalla alkavat sunnuntaina 15.5.2016.
Ampumajaoston vetäjänä Atso Alakastari.


_________________________________________________________________________________

Luhalahden Seudun Metsästäjien tiedote 1/ 2016


Seuran vuosikokous pidettiin 20.2.2016 klo 13.00 Luhalahden koululla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2016.

Johtokunta

Seuran puheenjohtajaksi valittiin Timo Saraketo. Erovuorossa olivat Markku Heiska ja Juha Tuohitaival. Molemmat valittiin uudelleen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Seppo Pentikäinen, Ari Lampinen, Kari Lehtinen ja Hanna-Leena Havela. Varainhoitajana jatkaa Irma Tuohitaival.

Uudet jäsenet

Kolme vuotta koejäsenenä ollut Henri Saraketo hyväksyttiin jäseneksi.
Koejäseniksi kolmen vuoden koeajalle hyväksyttiin Juha Kylä-Harakka, Pauli Myllylä, Esko Nieminen, Marianne Peltonen ja Esa Sjöblom. Koejäsen pääsee hirviporukkaan, mutta ilman lihaosuutta.

Uudet jäsenanomukset on oltava johtokunnalla 15. tammikuuta mennessä.

Liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2016

-Liittymismaksu 250,-
-Jäsenmaksu 50,-
-Vuosikortti 180,-
Vuosikorttiin tulee merkitä sen jäsenen nimi, jonka vieraana vuosikorttilainen metsästää. Vieras metsästää isännän kiintiöstä ja hänen valvonnassaan. Isännän tekemä vuosikorttianomus tulee olla johtokunnalla heinäkuun loppuun mennessä ja johtokunta myöntää ko. kortit.
-Päiväkortti 15,- ei sisällä kauriin pyyntiä

Hirvijahti

Hirvenlupien yhteisluvan allekirjoittajaksi valittiin Mikko Leminen. Sitovat ilmoittautumiset hirviporukkaan on annettava kesäkokouksen yhteydessä.

Maanvuokraus

Maanvuokraajiksi valittiin johtokunta ja puheenjohtaja sekä Tero Lehtokorpi, Eero Tyrkkö, Tapio Lindberg ja Mikko Leminen.
Uudet maanvuokrasopimukset toimitetaan Hanna-Leena Havelalle, joka syöttää ne Reviiri -ohjelmaan.

Jaostot

Hyväksyttiin jaostot vuodelle 2016:

Riistanhoitojaosto, kokoonkutsuja Mikko Leminen, muut jäsenet Markku Heiska, Pasi Viitanen, Timo Saraketo, Tero Lehtokorpi, Martti Orava, Oskari Lehtinen, Ari Lampinen ja Eero Tyrkkö.

Metsästyskoirajaosto, kokoonkutsuja Seppo Pentikäinen, muut jäsenet Eino Lampinen, Eero Tyrkkö, Atso Alakastari, Mikko Leminen, Kirsi-Marja Vessari , Kari Lehtinen ja Ari Lampinen.

Ampumajaosto, kokoonkutsuja Atso Alakastari, muut jäsenet Janne Mansikkamäki, Jari Mansikkamäki, Mikko Leminen, Pasi Viitanen, Jorma Nännimäinen ja Martti Orava.

Huvitoimikunta, kokoonkutsuja Markku Heiska, muut jäsenet Tauno Hakala, Olavi Viitaharju, Osmo Heikkilä, Reijo Niemenmaa, Petteri Survo, Mauri Heiska, Heikki Virtanen ja Ari Peltonen .

Osoitteenmuutokset

Ilmoittakaa osoitteenmuutoksista seuralle! Jos posti ei löydä perille, ei jäsenmaksukaavakkeetkaan tule perille ja se voi johtaa seurasta erottamiseen. Osoitteenmuutoksen voi tehdä tekstiviestillä numeroon 040 7564144 Juha Tuohitaival tai sähköpostilla irma.tuohitaival@ippnet.fi

Ampumaharjoitukset

Ampumaharjoituksia pidetään seuran majalla sunnuntaisin, aloituspäivä ilmoitetaan myöhemmin.
Ampumajaoston vetäjänä Atso Alakastari.

Yhteystiedot

pj Timo Saraketo 050 5588952 saraketo@yahoo.com
siht Juha Tuohitaival 040 7564144 juha.tuohitaival@ippnet.fi
Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ari Lampinen 050 5948366 koneurakointi.arilampinen@gmail.com
Markku Heiska 0505678172 markku.heiska@elisanet.fi
Hanna-Leena Havela 0400 835040 havela@sci.fi
Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi

Petoyhdyshenkilö Seppo Pentikäinen 0500-208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ampumajaos Atso Alakastari 040 5141009 atso.alakastari@kolumbus.fi
Riistanhoitojaos Mikko Leminen 0400 862764 mikko.leminen@elisanet.fi
Metsästyskoirajaos Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Huvitoimikunta Markku Heiska 0505678172 markku.heiska@elisanet.fi

Seuran kotisivut: Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi ja Hanna-Leena Havela 0400 835040 havela@sci.fi

Lisäksi seuralle on avattu facebookissa suljettu ryhmä nimellä:
Luhalahden Seudun Metsästäjät

Seuran kotisivut:  Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi ja                             Hanna-Leena Havela 0400 835040 havela@sci.fi

Lisäksi seuralle on avattu facebookissa suljettu ryhmä nimellä:
Luhalahden Seudun Metsästäjät

Seuran osoite: Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
Isoröyhiöntie 70
39410 Luhalahti

Huom.
Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Johtokunta
____________________________________________________________________________

2016


Luhalahden Seudun Metsästäjien vuosikokous lauantaina  20.2.2016 klo 13.00 Luhalahden koululla.
Tervetuloa!


_____________________________________________________________________________

2015


Pienpetojen nylkykoulutus Suodenniemellä, Hirvelässä ke 13.1.2016 alkaen klo 18:00.

 Koulutuksen aikana läpikäydään turkiseläimen oikeaoppinen nylkeminen ja nahan suolaus myyntikuntoon, jotta arvokas luonnonmateriaali saadaan hyötykäyttöön.
Kouluttajana on SML:n Länsi-Suomen alueen aluekouluttaja Rauli Helin.
Ennakkoilmoittautumiset koulutukseen sähköpostilla viimeistään ma 11.1.2016.
Osoite: reijo.holmi@metsastajaliitto.fi_____________________________________________________________________________

Hirviporukan perinteiset pikkujoulut lauantaina 28.11. 2015 klo 17 alkaen.


___________________________________________________________________________

Hirvi-ilta Viljakkalassa 12.11.2015

Vipu Viljakkala ja Ylöjärven luonto järjestävät korkeatasoisen Hirvi-illan torstaina 12.11. klo 18 alkaen Viljakkalan seurojentalolla (Luhalahdentie 2).
Puhujana on FT Tuire Nygren, joka on Suomen parhaita hirven tuntijoita.Image001_______________________________________________________________________

Juhtimäen seura järjestää 30.8. klo 10  pienoishirvikilpailut naapuriseurojen hirviporukan jäsenille 

Ilmoittautukaa Alakastarin Atsolle 040 5141009 , niin kerätään porukka osallistumaan.

___________________________________________________________________________

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.

 Tiedote 2/2015 

 

Seuran kesäkokous pidettiin 9.8.2015 klo 13.00 metsästysmajalla. Ennen kokousta järjestettiin perinteiset kilpailut pienoishirvi– ja haulikkoradalla.

Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2015:

Metsästysajat

HUOM! Asetukset metsästysaikojen rajoittamisesta annetaan metsäkanalintujen osalta elokuun lopulla riistakolmiotulosten selvittyä, joten tarkista metsästysajat näiden osalta seuran sivuilta tai http://riista.fi/metsastys/metsastysajat/

Metson metsästysaika on 10.9.-31.10.2015. Koppelo eli naarasmetso on rauhoitettu. Metsästäjä saa pyytää yhden urosmetson.

Teeren metsästysaika on 10.9.-31.10.2015 ja kiintiö on 2 teertä/metsästäjä.
Pyyn metsästykseen ei rajoituksia ja metsästysaika on 10.9.-31.10.2015.
Peltopyy on rauhoitettu.
Sepelkyyhkyn metsästysaika on 10.8. - 31.10 2015. Älkää sotkeko viljapeltoja kyyhkyjahdissa!
Sorsalintujen metsästysaika on 20.8. klo 12 – 31.12.2015.

Huom! Metsähanhi on rauhoitettu  koko maassa.

Metsäjäniksen ja rusakon metsästysaika on lain sallima aika 1.9.2015 - 28.2.2016.

Metsäkauriin metsästysaika on 1.9.-31.1.2015. Kevätpyynti ei ole sallittua. Kokouksessa päätettiin, että kauriilla ei ole seurakohtaista kiintiötä. Metsästäjä saa ampua yhden kauriin. Yhteisjahtiin saa osallistua, vaikka on jo kauriinsa ampunut. Kaato-ilmoitukset Riistakeskukselle. 

Huom! Kirjallinen kaatoilmoitus (MKJ:n metsäkauriin saalisilmoituskaavake) on toimitettava riistanhoitopiirille seitsemän päivän kuluessa, siitä kun kauris on saatu saaliiksi. Metsäkaurista saa metsästää ajavaa koiraa käyttäen vain 27.9.–31.1. välisenä aikana.

Valkohäntäpeuranmetsästys alkaa 26.9.2015. Valkohäntäpeuran kaatolupia on  5 + 5 .  Peuraporukkaan kuuluva metsästäjä saa pyytää yhden peuran. Kaatoilmoitus välittömästi kaadon jälkeen hirvijahtipäällikölle.

Hirvenmetsästys alkaa 10.10.2015. Hirvilupia on  10 + 10

Jouluaatto ja joulupäivä rauhoitetaan kaikelta metsästykseltä.

Rauhoitusalueet

Vesialueet:
Myllylampi, Päälampi, Kyynärlampi, Liinalampi, Sepänlampi, Ahvenuslampi, Alaskylänlahti, Pitkäjärvi, Penijärvi, Pääjärvi ja Vinskanlahti Metsonsaarta myöten alkaen Jokisen ja Laukkalan maitten rajoista.

Maa- alueet:
Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hanhilahteen. Salonmaassa ajokoirametsästys sallittu 1.11.2015 alkaen arkipäivisin huomioiden maanomistajakohtaiset rajoitukset.
Rauhoitusalueet maa-alueella eivät koske hirvieläinten metsästystä, loukkupyyntiä eikä luolakoirametsästystä, sorsanmetsästystä eikä ketun yhteisjahtia.
Sorsanmetsästys on kielletty Sipsiönjärven Vahon puoleisella rannalla. 
Jokisen Salminmäessä saa metsästää sepelkyyhkyä.

Seuran mestaruuskilpailut

Ennen kokousta kilpailtiin Luhalahden Seudun Metsästäjien mestaruuskilpailut 2015.

 Pienoishirvi

 1. Ilkka Vähätalo

 2. Seppo Pentikäinen

 3. Petteri Survo

  Haulikko  

  1. Hanna-Leena Havela

  2. Juha Tuohitaival

  3. Seppo Pentikäinen

 Onnittelut menestyneille!

Muut asiat

Koirakoemaastoja annetaan pyydettäessä seuran alueelta ja vastuuhenkilöiksi nimettiin Seppo Pentikäinen, Mikko Leminen ja Timo Saraketo.

Seuran jäsen voi pyytää luolakoiran ohjaajineen jahtiin ilman päiväkorttia.

Seuran jäsenten kutsumat vieraat voivat osallistua ” petojahteihin” ilman päiväkorttia.

Seuran SRVA-yhteyshenkilönä( suurriistavirka-apu)  toimii Mikko Leminen.

Hirviporukan harjoituspäivät  Tappikankaan radalla ovat : 

14.8.2015 klo 16-20 

21.8.2015 klo 16-20 

28.8. 2015 klo 16-20.

11.9.2015 klo 16-20

Hirvikokeen voi ampua Tappikankaan ampumaradalla elokuun joka tiistai klo 16.00-20.00

Hirviporukan jäsenten on osallistuttava harjoitusammuntaan vähintään kerran tai ammuttava hirvikoe.  

Hirviporukan kokous ja talkoopäivä on 19.9.2015 klo 9 alkaen.

Päätettiin hakea koiranäyttelyä järjestettäväksi ensi vuoden syksyllä. Näyttelytoimikuntaan valittiin Ari Lampinen, Kirsimarja Vessari, Eero Tyrkkö ja Krista Nieminen. Näyttelytoimikunta valmistelee asiaa.

Linnunhaukkukokeet seuran majalla sunnuntaina 23.8.2015  klo 06 alkaen. Koemaastoja on joka puolella seuran mailla, myös Saukonperän ja Juhtimäen ja Tevaniemen mailla. Vältetään muuta liikkumista koealueilla ja ei ammuta radoilla  06- 12 välisenä aikana.  

Suurpetohavainnoista on tehtävä ilmoitukset Seppo Pentikäiselle (0500-208919). Ilmoittakaa kaikki havainnot myös ilveksistä, sillä näihin havaintoihin perustuu kannan suuruuden arviointi ja tulevan talven pyyntiluvat. 
Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen osoitteeseen kari.lehtinen@yle.fi

Hyvää jahtisyksyä toivottaen,

Johtokunta

 

 ___________________________________________________________


Metsästysammuntakilpailut Luhalahden Seudun Metsästäjät vs Saukon Seudun Metsästäjät sunnuntaina 9.8. 2015 klo 15 alkaen metsästysmajalla.

Kilpailut siis heti kesäkokouksen jälkeen.

Tervetuloa!

____________________________________________________________________________

Luhalahden Seudun Metsästäjien kesäkokous sunnuntaina 9.8.2015 klo 13.00 seuran majalla. Johtokunta kokoontuu klo 11.30.

Ennen kokousta perinteiset pienoishirvi- ja haulikkokilpailut alkaen klo 10.00.

Tervetuloa______________________________________________________________________________

Ampumaharjoituksia seuran pienoishirvi- ja haulikkoradoilla sunnuntaisin klo 10 alkaen. 


Ampumajaos___________________________________________________________________________

Linnunhaukkukoe seuran majalla sunnuntaina 23.8.2015


Paikka Ikaalinen (Luhalahti) 
Järjestäjä SATAKUNNAN PYSTYKORVAKERHO R.Y. 
Luokat AVO, VOI 
Ylituomari JOUKO ANTILA 
Ilmoittautuminen 16.8.2015 mennessä
Osanottomaksu 30,00€ 
Ilmoittautumisten vastaanottaja Kari Lehtinen
Ikurintie 67 33340 Tampere
puh. 0400128284
kari.lehtinen@yle.fi 
Maksetaan koepaikalla. 
Lisätiedot Koepaikka Luhalahden Seudun Metsästäjien maja. Toinen järjestejä Luhalahden Seudun Metsästäjät. 
Rajoituksen perusteet Koiramäärää koskeva rajoitus: Enintään 10 koiraa.


_________________________________________________________________________

Luhalahden Seudun Metsästäjien tiedote 1/ 2015

Seuran vuosikokous pidettiin 21.2.2015 klo 13.00 Luhalahden koululla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2015.

Johtokunta

Seuran puheenjohtajaksi valittiin Timo Saraketo ja sihteerinä jatkaa Juha Tuohitaival. Erovuorossa olivat Teuvo Järvensivu ja Ari Lampinen. Ari Lampinen valittiin uudelleen ja Teuvon tilalle valittiin tässä kokouksessa jäseneksi hyväksytty Hanna-Leena Havela. Muut johtokunnan jäsenet ovat Seppo Pentikäinen, Kari Lehtinen ja Markku Heiska. Varainhoitajana jatkaa Irma Tuohitaival.


Uudet jäsenet

Kolme vuotta koejäseninä olleet  Hanna-Leena Havela, Jorma Nännimäinen, Ilmari Lampinen ja Kirsi-Marja Vessari hyväksyttiin jäseniksi.
Koejäseneksi kolmen vuoden koeajalle hyväksyttiin Mika Erä ja Joni Laine. Koejäsen pääsee hirviporukkaan, mutta ilman lihaosuutta.

Uudet jäsenanomukset on oltava johtokunnalla 15. tammikuuta mennessä.

Liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2015

-Liittymismaksu 250,-
-Jäsenmaksu 50,- 
-Vuosikortti 150,-
Vuosikorttiin tulee merkitä sen jäsenen nimi, jonka vieraana vuosikorttilainen metsästää. Vieras metsästää isännän kiintiöstä ja hänen valvonnassaan.
-Päiväkortti 15,- ei sisällä kauriin pyyntiä

Hirvijahti

Hirvenlupien yhteisluvan allekirjoittajaksi valittiin Mikko Leminen. Sitovat ilmoittautumiset hirviporukkaan on annettava kesäkokouksen yhteydessä.

Maanvuokraus

Maanvuokraajiksi valittiin johtokunta ja puheenjohtaja sekä Tero Lehtokorpi, Eero Tyrkkö, Tapio Lindberg ja Mikko Leminen

Jaostot

Hyväksyttiin jaostot vuodelle 2013:

Riistanhoitojaosto, kokoonkutsuja Mikko Leminen, muut jäsenet Markku Heiska, Pasi Viitanen, Timo Saraketo, Tero Lehtokorpi, Martti Orava, Oskari Lehtinen, Ari Lampinen ja Eero Tyrkkö.


Metsästyskoirajaosto, kokoonkutsuja Seppo Pentikäinen, muut jäsenet Eino Lampinen, Eero Tyrkkö, Atso Alakastari, Mikko Leminen, Kirsi-Marja Vessari , Kari Lehtinen ja Ari Lampinen.

Ampumajaosto, kokoonkutsuja Atso Alakastari, muut jäsenet Janne Mansikkamäki, Jari Mansikkamäki, Mikko Leminen, Pasi Viitanen, Jorma Nännimäinen ja Martti Orava.

Huvitoimikunta, kokoonkutsuja Markku Heiska, muut jäsenet Tauno Hakala, Olavi Viitaharju, Osmo Heikkilä, Reijo Niemenmaa, Petteri Survo, Mauri Heiska, Heikki Virtanen ja Ari Peltonen .

Osoitteenmuutokset

Ilmoittakaa osoitteenmuutoksista seuralle! Jos posti ei löydä perille, ei jäsenmaksukaavakkeetkaan tule perille ja se voi johtaa seurasta erottamiseen. Osoitteenmuutoksen voi tehdä tekstiviestillä numeroon 040 7564144 Juha Tuohitaival tai sähköpostilla irma.tuohitaival@ippnet.fi

Ampumaharjoitukset

Ampumaharjoituksia pidetään seuran majalla sunnuntaisin 17.5.alkaen.
Ampumajaoston vetäjänä Atso Alakastari.

Yhteystiedot

pj Timo Saraketo 050 5588952 saraketo@yahoo.com
siht Juha Tuohitaival 040 7564144 juha.tuohitaival@ippnet.fi
Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ari Lampinen 050 5948366 koneurakointi.arilampinen@gmail.com
Markku Heiska 0505678172 markku.heiska@elisanet.fi

Hanna-Leena Havela 0400 835040  havela@sci.fi
Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi

Petoyhdyshenkilö Seppo Pentikäinen 0500-208919 sepepilkit@kolumbus.fi 
Ampumajaos Atso Alakastari 040 5141009 atso.alakastari@kolumbus.fi
Riistanhoitojaos Mikko Leminen 0400 862764 mikko.leminen@elisanet.fi
Metsästyskoirajaos Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Huvitoimikunta Markku Heiska 0505678172 markku.heiska@elisanet.fi

Seuran kotisivut Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi

Seuran osoite: Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
                      Isoröyhiöntie 70
                      39410 Luhalahti

Huom.
Seuran tiedotuskanavana toimivat myös seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Johtokunta


_____________________________________________________________________________

Luhalahden Seudun Metsästäjien vuosikokous lauantaina  21.2.2015 klo 13.00 Luhalahden koululla.
Tervetuloa!

________________________________________________________________________________

2014

__________________________________________________________________________________

Hirviporukan perinteiset pikkujoulut lauantaina 29.11. klo 18 alkaen.
Tervetuloa!

_______________________________________________________________________________

Lauantaina 27.9. Satakunnan piirin Hirvenhaukun piirinmestaruuskoe nartuille  Ikaalisissa ja Luhalahden Seudun Metsästäjien mailla on kaksi maastoa. Tarkemmat lisätiedot Lampisen Arilta 050 5948366.  Ennenkuin laskee koiria pyyntiin, olisi hyvä soittaa Arille ja kysyä, missä koemaastot ovat.


______________________________________________________________________________

Tämä on sitten Lassen torni :)  

Kaitajärven eteläpäähän tulevan tien kääntölenkistä toinen torni pohjoiseen

WP 20140906 11 41 34 Pro

______________________________________________

Jahtivajatalkoot majalla lauantaina 20.9. klo 9  alkaen.


______________________________________________________________________________

Huom! Peurajahtiin aikovat


Ennen jahtiin ryhtymistä on esitettävä jahtipäälliköille voimassa oleva ampumakoetodistus, maksettava peuralupa ja saatava metsästysohje tietoon. Jos ette olleet paikalla hirviporukan talkoopäivänä 6.9. teidän on tultava metsästysmajalle lauantaina 20.9. ja hoidettava ko. asiat. Muuten ei voi osallistua peurajahtiin. Jahtivajatalkoot alkavat tuolloin klo 9.

________________________________________________________________________________

Hirvitornitalkoot seuran majalla torstaina 4.9. klo 16 alkaen. Timpurin varusteita mukaan ja Mikko mestaroi.

_________________________________________________________________________________

Huom!  


Hirviporukan harjoitteluvuoro on 27.8.  keskiviikkona klo 17 alkaen  Tappikankaan radalla. Ei siis torstaina 28.8., niinkuin aiemmin ilmoitettiin.

_____________________________________________________________________________

Linnunhaukkukokeet seuran majalla  sunnuntaina 31.8. 2014. Koemaastoja on joka puolella seuran mailla, myös Saukonseudun metsästäjien ja Juhtimäen puolella. Vältetään muuta liikkumista koealueilla ja ei ammuta radoilla  06- 12 välisenä aikana.


Aika31.08.2014

PaikkaIkaalinen

JärjestäjäSATAKUNNAN PYSTYKORVAKERHO R.Y.

Tapahtumantyyppiyleinen

LuokatAVO, VOI

YlituomariMARKKU KONTRA

Ilmoittautuminen24.8.2014 mennessä
Osanottomaksu 30,00€


Ilmoittautumisten vastaanottajaKARI LEHTINEN
IKURINTIE 67 33340 TAMPERE
puh. 0400 128284
kari.lehtinen@yle.fiKoepaikka Luhalahden Seudun Metsästäjien maja.

Rajoituksen perusteetKoiramäärää koskeva rajoitus

_________________________________________ 

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.

 Tiedote 2/2014 

 

Seuran kesäkokous pidettiin 2.8.2014 klo 13.00 metsästysmajalla. Ennen kokousta järjestettiin perinteiset kilpailut pienoishirvi– ja haulikkoradalla.

Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2014:

Metsästysajat

HUOM! Asetukset metsästysaikojen rajoittamisesta annetaan metsäkanalintujen osalta elokuun lopulla riistakolmiotulosten selvittyä, joten tarkista metsästysajat näiden osalta seuran sivuilta tai http://riista.fi/metsastys/metsastysajat/

Metson metsästysaika on 10.9.-31.10.2014. Koppelo eli naarasmetso on rauhoitettu. Metsästäjä saa pyytää yhden urosmetson.

Teeren metsästysaika on 10.9.-31.10.2014 ja kiintiö on 4 teertä/metsästäjä.
Pyyn metsästykseen ei rajoituksia ja metsästysaika on 10.9.-31.10.2014.
Peltopyy on rauhoitettu.
Sepelkyyhkyn metsästysaika on 10.8. - 31.10 2014. Älkää sotkeko viljapeltoja kyyhkyjahdissa!
Sorsalintujen metsästysaika on 20.8. klo 12 – 31.12.2014.

Huom! Metsähanhi on rauhoitettu  koko maassa.

Metsäjäniksen ja rusakon metsästysaika on lain sallima aika 1.9.2014 - 28.2.2015.

Metsäkauriin metsästysaika on 1.9.-31.1.2015. Kevätpyynti ei ole sallittua. Kokouksessa päätettiin, että kauriilla ei ole seurakohtaista kiintiötä. Metsästäjä saa ampua yhden kauriin. Kaato-ilmoitukset Seppo Pentikäiselle,puh 0500 208919. 

Huom! Kirjallinen kaatoilmoitus (MKJ:n metsäkauriin saalisilmoituskaavake) on toimitettava riistanhoitopiirille seitsemän päivän kuluessa, siitä kun kauris on saatu saaliiksi. Metsäkaurista saa metsästää ajavaa koiraa käyttäen vain 27.9.–31.1. välisenä aikana.

Valkohäntäpeuranmetsästys alkaa 27.9.2014. Valkohäntäpeuran kaatolupia on  5 + 5 .  Peuraporukkaan kuuluva metsästäjä saa pyytää yhden peuran ja suosituksena on metsästää vasoja ja pukkeja. Kaatoilmoitus välittömästi kaadon jälkeen hirvijahtipäällikölle.

Hirvenmetsästys alkaa 18.10.2014. Hirvilupia on  11 + 10

Jouluaatto ja joulupäivä rauhoitetaan kaikelta metsästykseltä.

Rauhoitusalueet

Vesialueet:
Myllylampi, Päälampi, Kyynärlampi, Liinalampi, Sepänlampi, Ahvenuslampi, Alaskylänlahti, Pitkäjärvi, Penijärvi, Pääjärvi ja Vinskanlahti Metsonsaarta myöten alkaen Jokisen ja Laukkalan maitten rajoista.

Maa- alueet:
Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hanhilahteen. Salonmaassa ajokoirametsästys sallittu 1.11.2014 alkaen arkipäivisin huomioiden maanomistajakohtaiset rajoitukset.
Rauhoitusalueet maa-alueella eivät koske hirvieläinten metsästystä, loukkupyyntiä eikä luolakoirametsästystä, sorsanmetsästystä eikä ketun yhteisjahtia.
Sorsanmetsästys on kielletty Sipsiönjärven Vahon puoleisella rannalla. 
Jokisen Salminmäessä saa metsästää sepelkyyhkyä.

Seuran mestaruuskilpailut

Ennen kokousta kilpailtiin Luhalahden Seudun Metsästäjien mestaruuskilpailut 2014.

 Pienoishirvi

 1. Harri Majamäki

 2. Eero Tyrkkö

 3. Oskari Lehtinen

 

 Haulikko  

  1. Eero Tyrkkö

  2. Tauno  Hakala

  3. Olavi Viitaharju

 Onnittelut menestyneille!

Muut asiat

Koirakoemaastoja annetaan pyydettäessä seuran alueelta ja vastuuhenkilöiksi nimettiin Seppo Pentikäinen, Mikko Leminen ja Timo Saraketo.

Seuran jäsen voi pyytää luolakoiran ohjaajineen jahtiin ilman päiväkorttia.

Seuran jäsenten kutsumat vieraat voivat osallistua ” petojahteihin” ilman päiväkorttia.

Hirviporukan harjoituspäivät  Tappikankaan radalla ovat : 

Ylimääräinen harjoitus maanantaina 11.8.  klo 16-20. Uudet hirviporukkaan tulleet ja muutkin voivat kohdistaa asettaan ja harjoitella myös liikkuvaan kuvioon. Ilmoittautumiset suoraan Eero Tyrkölle  040 5295140. Jos tulee yli 5 ilmoittautumista, Eero järjestää harjoituksen.

14.8.2014 klo 16-20 

21.8.2014 klo 16-20 

28.8. 2014 klo 16-20.

Hirvikokeen voi ampua Tappikankaan ampumaradalla elokuun joka tiistai klo 16.00-20.00

Hirviporukan jäsenten on osallistuttava harjoitusammuntaan vähintään kerran tai ammuttava hirvikoe.  

Hirviporukan kokous ja talkoopäivä on 6.9.2014 klo 9 alkaen.

Ampumakilpailut Saukonseudun metsästäjien kanssa 9.8. klo 10.00. Tervetuloa osallistumaan.

Linnunhaukkukokeet seuran majalla sunnuntaina 31.8.  klo 06 alkaen. Koemaastoja on joka puolella seuran mailla, myös Saukonperän ja Juhtimäen puolella. 

Suurpetohavainnoista on tehtävä ilmoitukset Seppo Pentikäiselle (0500-208919). Ilmoittakaa kaikki havainnot myös ilveksistä, sillä näihin havaintoihin perustuu kannan suuruuden arviointi ja tulevan talven pyyntiluvat. 
Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen osoitteeseen kari.lehtinen@yle.fi

Hyvää jahtisyksyä toivottaen,

Johtokunta

                            

 __________________________________________________________________________________

Metsästysammuntakilpailut Luhalahden Seudun Metsästäjät vs Saukon Seudun Metsästäjät lauantaina 9.8. 2014 klo 10 alkaen metsästysmajalla.

Tervetuloa!

_____________________________________________________________________________________

Luhalahden Seudun Metsästäjien kesäkokous lauantaina 2.8.2014 klo 13.00 seuran majalla. Johtokunta kokoontuu klo 12.

Ennen kokousta perinteiset pienoishirvi- ja haulikkokilpailut alkaen klo 10.00.

Tervetuloa

_________________________________________________________________________________

Talkoot Majalla 


Talkoot keskiviikkona ja torstaina 16.7.-17.7. klo 16 alkaen seuran majalla. Raivausvälineitä mukaan, mm. puunkaatoa tiedossa. Kokoonkutsujana Lemisen Mikko. Pahoittelut myöhäisestä tiedottamisesta, 

Kari

________________________________________________________________________________

Ampumaratojen kesäkunnostusta ja vähän muutakin puuhaa majalla torstaina 22.5. klo 14 alkaen

 Atso mestaroi ampumaratahommia ja Tane puuhommia.

_________________________________________________________________________________

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
tiedote 1/ 2014

Seuran vuosikokous pidettiin 15.2.2014 klo 14.00 Luhalahden koululla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2014.

Johtokunta

Seuran puheenjohtajaksi valittiin Timo Saraketo ja sihteerinä jatkaa Juha Tuohitaival. Erovuorossa olleet Kari Lehtinen ja Seppo Pentikäinen valittiin uudelleen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Teuvo Järvensivu, Ari Lampinen ja Markku Heiska. Varainhoitajana jatkaa Irma Tuohitaival.
Uudet jäsenet

Oskari Lehtinen, Hannu Holma, Ville Ojaniemi, Teo Lahti ja Ville Järvensivu hyväksyttiin jäseniksi.
Koejäseneksi kolmen vuoden koeajalle hyväksyttiin Kaisa Nieminen ja Jali Smolander

Liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2013

-Liittymismaksu 200,-
-Jäsenmaksu 50,-
-Vuosikortti 150,-
Vuosikorttiin tulee merkitä sen jäsenen nimi, jonka vieraana vuosikorttilainen metsästää. Vieras metsästää isännän kiintiöstä ja hänen valvonnassaan.
-Päiväkortti 15,- ei sisällä kauriin pyyntiä
-Matkakulut 20 snt/km omalla autolla.

Hirvijahti

Hirvenlupien yhteisluvan allekirjoittajaksi valittiin Mikko Leminen.

Jaostot

Hyväksyttiin jaostot vuodelle 2013:

Riistanhoitojaosto, kokoonkutsuja Mikko Leminen, muut jäsenet Markku Heiska, Pasi Viitanen, Timo Saraketo, Tero Lehtokorpi, Martti Orava, Oskari Lehtinen, Ari Lampinen ja Eero Tyrkkö.
Metsästyskoirajaosto, kokoonkutsuja Seppo Pentikäinen, muut jäsenet Eino Lampinen, Eero Tyrkkö, Atso Alakastari, Mikko Leminen, KirsiMarja Vessari , Kari Lehtinen ja Ari Lampinen.

Ampumajaosto, kokoonkutsuja Atso Alakastari, muut jäsenet Janne Mansikkamäki, Jari Mansikkamäki, Mikko Leminen, Pasi Viitanen, Lauri Mansikkamäki  ja Martti Orava.

Huvitoimikunta, kokoonkutsuja Markku Heiska, muut jäsenet Tauno Hakala, Olavi Viitaharju, Osmo Heikkilä, Reijo Niemenmaa, Petteri Survo, Mauri Heiska, Heikki Virtanen ja Ari Peltonen .

Osoitteenmuutokset

Ilmoittakaa osoitteenmuutoksista seuralle! Jos posti ei löydä perille, ei jäsenmaksukaavakkeetkaan tule perille ja se voi johtaa seurasta erottamiseen. Osoitteenmuutoksen voi tehdä tekstiviestillä numeroon 040 7564144 Juha Tuohitaival tai sähköpostilla irma.tuohitaival@ippnet.fi

Ampumaharjoitukset

Ampumaharjoituksia pidetään seuran majalla sunnuntaisin 1.6.alkaen.
Ampumajaoston vetäjänä Atso Alakastari.

Yhteystiedot

Johtokunta

Johtokunta pj Timo Saraketo 050 5588952 saraketo@yahoo.com
vpj Teuvo Järvensivu 040 5364864
siht Juha Tuohitaival 040 7564144 juha.tuohitaival@ippnet.fi
Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ari Lampinen 050 5948366 koneurakointi.arilampinen@gmail.com
Markku Heiska 0505678172 markku.heiska@elisanet.fi
Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi

Petoyhdyshenkilö Seppo Pentikäinen 0500-208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ampumajaos Atso Alakastari 040 5141009 atso.alakastari@kolumbus.fi
Riistanhoitojaos Mikko Leminen 0400 862764 mikko.leminen@elisanet.fi
Metsästyskoirajaos Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Huvitoimikunta Markku Heiska 0505678172 markku.heiska@elisanet.fi

Seuran kotisivut Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi

Seuran osoite: Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
Isoröyhiöntie 70
39410 Luhalahti

Huom.
Seuran tiedotuskanavana toimivat myös seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Johtokunta


_____________________________________________________________________________

Ilvesjahtia viikonloppuna  1.-2.2.


Lauantaina näillä näkymin yritetään Ilvesjahtia Riitialassa, mutta kokoontuminen, kellon aika ja paikka ilmoitetaan to iltana.

La näyttää säätilan mukaan satavan lisää lunta ja saattaa olla jopa että jahti jatkuu/ siirtyy su aamuun.

Koitan ilmoitella jollain tavalla, vaikka itse olen työmatkalla.

Kari


____________________________________________________________________________

Luhalahden Seudun Metsästäjien vuosikokous lauantaina 15.2.2014 klo 14.00 Luhalahden koululla.
Tervetuloa!

_____________________________________________________________________________

Ilvesjahtia Riitialassa

Ikaalisten-Jämijärven rhy sai yhden ilveksen kaatoluvan. Jahtia suunniteltiin lauantaille 18.1, mutta liian vähäisen lumen vuoksi jahti peruttiin ja seuraavana viikonloppuna yritetään uudestaan. Tässä jahtia vetävän Rami Saviston tiedotetta :

Niin kuin aikaisemmissa kokouksissa päätimme niin jahdin painopiste on tänä vuonna Kovelahti – Riitiala akselilla.
Pyrimme yrittämään sitä kyseistä Ilvestä joka on vieraillut aivan Riitialan keskustassa.
Kyseisestä Ilveksestä on viimeinen havainto ma 13.1.2014.

Alustavasti voitte herätellä porukoita jos saataisiin järjestettyä jahtia tulevana lauantaina 18.1.2014.
Jotta homma olisi kunnolla hallittavissa niin käskekää jahtiin osallistujia tulee mahdollisimman pienellä auto määrällä.
Ilveksen kulkua seurataan tulevina päivinä ja jos se pysyy sopivassa motissa la aamuun, niin sitten yritämme jahtia.
Kokoontumis paikka ja kellon aika ilmoitetaan myöhemmin.

Laitan viestiä tuleen sitä mukaan kun tiedämme aiheesta lisää ja jos tulee kysyttävää asiaan liittyvästä aiheesta niin laittakaa spostia tuleen mulle tai soittakaa puh nro 050-5868 078.

Jahtiin alustavia pelisääntöjä:

- Ilves naarasta, jota vuotta nuorempi pentu seuraa EI SAA AMPUA!!

- VHF kanava 3

- Aseena käytetään VAIN haulikkoa, ei edes rihlakkoa tai drillinkiä!

- Kaikilla jahtiin osallistujilla tulee olla päällään ”räikeän” punainen hirviliivi!!!

- Jahtiin saa osallistua Ikaalisten- Jämijärven Rhy:n alueella olevien seurojen jäsenet! (ei käsketä siskon kummin kaimoja)

- Jos ampuu ilvestä niin välittömästi tilanteen jälkeen yhteys jahtipäällikköön tai minuun, joko VHF:llä tai kännykällä!

T: Rami

Minä lähetän tekstiviestillä ilmoituksen jahdista, kun saan itse tiedon,
Kari

_____________________________________________________________________________

2013

Satakunnan Pystykorvakerho kiittää Luhalahden Seudun Metsästäjiä koemaaston antamisesta Haukku-ottelun valintakokeeseen.


Rippeläisen Nipa ( om. Kari Hänninen) haukkui sunnuntaina Kiimanevan maastossa hienon tuloksen VOI1 84 pistettä ja lähtee valtakunnalliseen Haukku-otteluun Juukaan.

WP 20131006 003 (copy)

Satakunnan Pystykorvakerhon kisasivut

_________________________________________________________________________________

Lännen Lohkon valintakokeiden koemaasto seuran mailla 5.-6.10.2013

Suomenpystykorvien haukkuottelun lännenlohkon kilpailijat valitaan Ikaalisissa 5.-6. 10. 2013. Seuran mailla on koemaasto molempina päivinä alueella kämppä- Pietarinkivenkangas-Pikkulampi-Nuusku- Kiimaneva- Kaukaloistenvuori-Silmästeenoja. Rauhoitetaan ko. alue metsästykseltä tuona viikonloppuna ja ei ammuskella kämpän radalla.

______________________________________________________________________________


Pohjanpystykorva Karsikon Unna  Pohjois-Hämeen Piirinmestari 2013 tuloksella Voi1 81 pistettä. 


WP 20130921 009

_____________________________________________________________________

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.

Tiedote 2/2013 

 

Seuran kesäkokous pidettiin 4.8.2013 klo 13.30 metsästysmajalla. Ennen kokousta järjestettiin perinteiset kilpailut pienoishirvi– ja haulikkoradalla.

Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2013:

Metsästysajat

HUOM! Asetukset metsästysaikojen rajoittamisesta annetaan metsäkanalintujen osalta syyskuun alkupuoliskolla riistakolmiotulosten selvittyä, joten tarkista metsästysajat näiden osalta silloin.

Tarkistakaa asia ennen metsästystä seuran sivuilta tai Suomen riistakeskuksen sivuilta, www.riista.fi. Tällä hetkellä kolmiolaskennat ennustavat lintukantojen reilua kasvua Pohjois-Satakunnassa.

Metson metsästysaika on 10.9.-31.10.2013. Koppelo eli naarasmetso on rauhoitettu. Metsästäjä saa pyytää yhden urosmetson.
Teeren metsästysaika on 10.9.-31.10.2013 ja kiintiö on 5 teertä/metsästäjä.
Pyyn metsästykseen ei rajoituksia ja metsästysaika on 10.9.-31.10.2013.
Peltopyy on rauhoitettu.
Sepelkyyhkyn metsästysaika on 10.8. - 31.10 2012. Älkää sotkeko viljapeltoja kyyhkyjahdissa!
Sorsalintujen metsästysaika on 20.8. klo 12 – 31.12.2012.

Huom! Metsähanhen metsästysaika on koko piirin alueella 10.10.–31.12.2012.

Metsäjäniksen ja rusakon metsästysaika on lain sallima aika 1.9.2012 - 28.2.2013.

Metsäkauriin metsästysaika on 1.9.-31.1.2013. Kevätpyynti ei ole sallittua. Kokouksessa päätettiin, että kauriilla ei ole seurakohtaista kiintiötä. Metsästäjä saa ampua yhden kauriin. Kaato-ilmoitukset Seppo Pentikäiselle,( 0500 208919). Ammutun kauriin pää on näytettävä Seppo Pentikäiselle. Huom! Kirjallinen kaatoilmoitus (MKJ:n metsäkauriin saalisilmoituskaavake) on toimitettava riistanhoitopiirille seitsemän päivän kuluessa, siitä kun kauris on saatu saaliiksi. Metsäkaurista saa metsästää ajavaa koiraa käyttäen vain 29.9.–31.1. välisenä aikana.

Valkohäntäpeuranmetsästys alkaa 28.9.2013.Valkohäntäpeuran kaatolupia on  5 + 5 .  Peuraporukkaan kuuluva metsästäjä saa pyytää yhden peuran ja suosituksena on metsästää vasoja ja pukkeja. Kaatoilmoitus välittömästi kaadon jälkeen hirvijahtipäällikölle.

Hirvenmetsästys alkaa 12.10.2013. Hirvilupia on  9 + 9

Jouluaatto ja joulupäivä rauhoitetaan kaikelta metsästykseltä.

Rauhoitusalueet

Vesialueet:
Myllylampi. Päälampi, Kyynärlampi, Liinalampi, Sepänlampi, Ahvenuslampi, Alaskylänlahti, Pitkäjärvi, Penijärvi, Pääjärvi ja Vinskanlahti Metsonsaarta myöten alkaen Jokisen ja Laukkalan maitten rajoista.

Maa- alueet:
Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hanhilahteen. Salonmaassa ajokoirametsästys sallittu 1.11.2013 alkaen arkipäivisin huomioiden maanomistajakohtaiset rajoitukset.
Rauhoitusalueet maa-alueella eivät koske hirvieläinten metsästystä, loukkupyyntiä eikä luolakoirametsästystä, sorsanmetsästystä eikä ketun yhteisjahtia.
Sorsanmetsästys on kielletty Sipsiönjärven Vahon puoleisella rannalla. 
Jokisen Salminmäessä saa metsästää sepelkyyhkyä.

Seuran mestaruuskilpailut

Ennen kokousta kilpailtiin Luhalahden Seudun Metsästäjien mestaruuskilpailut 2013.
Osallistujia oli ilahduttavan paljon ja parhaat saatiin jännittävässä kilpailussa selville.

 Pienoishirvi 1. Kari Lehtinen     87p

                  2. Oskari Lehtinen  84p

                  3. Juha Tuohitaival 83p

 

 Haulikko     1. Jari Mansikkamäki

                  2. Pasi Viitanen

                  3. Seppo Pentikäinen

 Onnittelut menestyneille!

Muut asiat

Koirakoemaastoja annetaan pyydettäessä seuran alueelta ja vastuuhenkilöiksi nimettiin Seppo Pentikäinen, Mikko Leminen ja Timo Saraketo.

Seuran jäsen voi pyytää luolakoiran ohjaajineen jahtiin ilman päiväkorttia.

Seuran jäsenten kutsumat vieraat voivat osallistua ” petojahteihin” ilman päiväkorttia.

Hirviporukan harjoituspäivät ovat : 

23.8.2013 klo 16-20 

30.8.2013 klo 16-20 

6.9. 2013 klo 16-20.

Hirvikokeen voi ampua Tappikankaan ampumaradalla elokuun joka tiistai klo 16.00-20.00

Hirviporukan jäsenten on osallistuttava harjoitusammuntaan vähintään kerran tai ammuttava hirvikoe.  

Hirviporukan kokous ja talkoopäivä on 22.9.2013 klo 9 alkaen.

18.8  Ampumakilpailut Saukonseudun metsästäjien kanssa klo 10.00. Tervetuloa osallistumaan.

Suurpetohavainnoista on tehtävä ilmoitukset Seppo Pentikäiselle (0500-208919). Ilmoittakaa kaikki havainnot myös ilveksistä, sillä näihin havaintoihin perustuu kannan suuruuden arviointi ja tulevan talven pyyntiluvat. 
Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen osoitteeseen kari.lehtinen@yle.fi

Hyvää jahtisyksyä toivottaen,

Johtokunta

                                 ______________________________________________________________________________

Talkoot lahtivajalla viikolla 31


Ensi viikon tiistaina, keskiviikkona ja torstaina on lahtivajan rungontekotalkoot klo 16 alkaen. Timpurinvehkeitä mukaan. Mestareina Mikko ja Hannu.


__________________________________________________________________________________

Luhalahden Seudun Metsästäjien kesäkokous sunnuntaina 4.8.2013 klo 13.30 seuran majalla.

Ennen kokousta perinteiset pienoishirvi- ja haulikkokilpailut alkaen klo 10.00.

Tervetuloa!


--------------------------------------------------------------

Rhy:n ampumaratapäivä Vatulassa keskiviikkona 19.6. 2013 klo 12-19

Rhy:n viesti:

Järjestämme Vatulan radalla ensi viikon keskiviikkona 19.6. klo 12-19   ampumaratapäivän.
Paikalla on noin 10 eri maahantuojaa/ edustajaa esittelemässä
tuotteita sekä Pirkanmaan jousimetsästäjät ammuttamassa sekä
perehdyttämässä kaikkia lajista kiinnostuneita.
Tuotteita myynnissä edullisin ALE-hinnoin, sekä jotain palan painiketta jne..
Myös uusia aseita saa testiampua ilmaiseksi!!

PS.
luvat mukaan radalle, mikäli mielii ostaa patruunoita edullisesti!----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kevättalkoot majalla lauantaina 18.5. 2013

 

Polttopuutalkoot on hoidettu ja kiitokset osallistujille! Nyt olisi vielä lautojen tapulointia, kuistin lipan korjausta ja ampumaratojen kevätkunnostusta. Ja makkaranpaistoa tietenkin.  Aloitellaan taas klo 9 aamulla. Tervetuloa.

 

 

Puutalkoot majalla huhtikuussa !

 

Puutalkoot metsästysmajalla lauantaisin 13.4. ; 20.4. ja 27.4.

Kaikkina päivinä aloitus klo 9.00 ja varustuksena moottorisaha, kirves ja työvaatetus.  Lahtivajaremontin suunnittelua ja majan lipan korjaus ( oli tullut lumien mukana alas)

Kokoonkutsujina Mikko ja Hannu     

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.

tiedote 1/ 2013 

 

Seuran vuosikokous pidettiin 16.2.2013 klo 14.00 Luhalahden koululla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2013.

Johtokunta

Seuran puheenjohtajaksi valittiin Timo Saraketo ja sihteerinä jatkaa Juha Tuohitaival. Erovuorossa olivat Heikki Virtanen ja Juha Tuohitaival, joista Juha valittiin uudelleen ja hän jatkaa sihteerinä. Heikin tilalle ehdotettiin Markku Heiskaa.joka myös tehtävään valittiin. Muut johtokunnan jäsenet ovat Seppo Pentikäinen, Teuvo Järvensivu, Ari Lampinen ja Kari Lehtinen. Varainhoitajana jatkaa Irma Tuohitaival.

Uudet jäsenet

Tero Lehtokorpi ja Kirsi Myllymäki hyväksyttiin jäseniksi.
Koejäseneksi kolmen vuoden koeajalle hyväksyttiin Henri Saraketo.

Liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2013

-Liittymismaksu 200,-
-Jäsenmaksu 50,-
-Vuosikortti 150,-
Vuosikorttiin tulee merkitä sen jäsenen nimi, jonka vieraana vuosikorttilainen metsästää. Vieras metsästää isännän kiintiöstä ja hänen valvonnassaan.
-Päiväkortti 15,- ei sisällä kauriin pyyntiä
-Matkakulut 20 snt/km omalla autolla.

Hirvijahti

Hirvenlupien yhteisluvan allekirjoittajaksi valittiin Jari Mansikkamäki.

Jaostot

Hyväksyttiin jaostot vuodelle 2013:

Riistanhoitojaosto, kokoonkutsuja Mikko Leminen, muut jäsenet Markku Heiska, Pasi Viitanen, Timo Saraketo, Tero Lehtokorpi, Martti Orava, Olavi Viitaharju, Ari Lampinen ja Eero Tyrkkö.

Metsästyskoirajaosto, kokoonkutsuja Seppo Pentikäinen, muut jäsenet Eino Lampinen, Eero Tyrkkö, Atso Alakastari, Mikko Leminen, KirsiMarja Vessari ja Ari Lampinen.

Ampumajaosto, kokoonkutsuja Lauri Mansikkamäki, muut jäsenet Janne Mansikkamäki, Jari Mansikkamäki, Mikko Leminen, Pasi Viitanen ja Martti Orava.

Huvitoimikunta, kokoonkutsuja Heikki Virtanen, muut jäsenet Tauno Hakala, Olavi Viitaharju, Osmo Heikkilä, Reijo Niemenmaa, Petteri Survo, Mauri Heiska, Ari Peltonen ja Markku Heiska.

Osoitteenmuutokset

Ilmoittakaa osoitteenmuutoksista seuralle! Jos posti ei löydä perille, ei jäsenmaksukaavakkeetkaan tule perille ja se voi johtaa seurasta erottamiseen. Osoitteenmuutoksen voi tehdä tekstiviestillä numeroon 040 7564144 Juha Tuohitaival tai sähköpostilla irma.tuohitaival@ippnet.fi

Ampumaharjoitukset

Ampumaharjoituksia pidetään seuran majalla sunnuntaisin 2..6.alkaen.
Ampumajaoston vetäjänä Lauri Mansikkamäki

Yhteystiedot

Johtokunta pj Timo Saraketo 050 5588952 saraketo@yahoo.com
vpj Teuvo Järvensivu 040 5364864
siht Juha Tuohitaival 040 7564144 juha.tuohitaival@ippnet.fi
Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ari Lampinen 050 5948366

Markku Heiska 0505678172 
Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi


Hirvijahtipääl. Jari Mansikkamäki 0445005173 jari.mansikkamaki@kotikanava.fi
Petoyhdyshenkilö Seppo Pentikäinen 0500-208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ampumajaos Lauri Mansikkamäki 044 591 1595
Riistanhoitojaos Mikko Leminen 0400 862764 mikko.leminen@elisanet.fi
Metsästyskoirajaos Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Huvitoimikunta Heikki Virtanen 0400 338054 heikki.virtanen@kolumbus.fi
Seuran kotisivut Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi
Seuran osoite: Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
Isoröyhiöntie 70
39410 Luhalahti
Huom.
Seuran tiedotuskanavana toimivat myös seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Johtokunta


---------------------------------------------------------------------------------------

Luhalahden Seudun Metsästäjien vuosikokous lauantaina 16.2.2013 klo 14.00 Luhalahden koululla.

 Jäsenet tervetuloa!

 


----------------------------------------------------------------------------------------

Ilvesjahdissa onnisti sunnuntaina 13.1.


Picture 1190


Kolmas yhteisjahti tuotti tuloksen ja ajokoiran edestä saatiin ammuttua 21 kg painava urosilves. Jahti tapahtui Kilvakkalan-Vatsiaisten alueella ja pyyntiin osallistui n 25 metsästäjää.


 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ilvesjahti jatkuu la 12.1.2013

 

Loppiaisena ei saatu ilvestä saaliiksi, vaan ne karkasivat motista hyvissä ajoin. Jahdissa oli arviolta satakunta metsästäjää ja meidän seurasta 11 valiosoturia. Jahti jatkuu lauantaina.  Ilmoitan tarkan kokoontumispaikan ja ajan aiemmin mukana olleille tekstiviestillä , kun saan sen tietooni perjantaina. Jos haluat mukaan, niin ilmoita minulle.

Kari

 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ilvesjahti  loppiaisena 6.1.2013!

Ilvesjahti järjestetään yhteisjahtina RHY:n alueella ja tarkka paikka selviää myöhemmin, viimeistään 4.1. Pakkasraja on -15 astetta. Jahtialueen hirvijahtipäällikkö toimii ilvesjahdin päällikkönä ja naapuriseurojen päälliköt varapäällikköinä. "Järjestävä" seura hoitaa passiketjujen vedot ja ilveksen motituksen edellisenä iltana.

Jahdissa käytetään vain haulikoita ja VHF kanava on 3. 

Yksi ilvestä ajava koira on jo mukana ja myös muita koiria otetaan jahtiin. Yksi koira kerrallaan kuitenkin irti.

Seuroista pääsee mukaan max 15 henkilöä eli 3 autollista. 

Meidän seurasta ilmoittautumiset tekstiviestillä tai soittamalla Kari Lehtiselle 0400 128284.

15 ensimmäistä pääsee mukaan. 

-    


------------------------------------------------------------------------------------------------------


2012

 

Ilveksen metsästys 2012-2013

 

Ikaalisten-Jämijärven RHY:n alueelle haettiin kaatolupaa neljälle ilvekselle. Saatiin yhden ilveksen kaatolupa. Lupa on siis koko RHY:n alueelle.

Jahti tapahtuu kun lumi on maassa.
Tarkemmat tiedot missä ja koska se tapahtuu niin ilmoitetaan myöhemmin.

Kun saan lisätietoja, päivitän tähän.

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------

METSÄKIRKKO     5.12.2012 


Saukon Seudun Metsästäjät ry:n kodalla
klo 18 alkaen
Yhteislauluja, kahvi- ja makkaratarjoilua

järjestäjinä Ikaalisten Seurakunta ja SSM ry


Tervetuloa!

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Seuran koirasta suomenmestari

 

Unna (kopio)

Karsikon Unna FI13306/09  Pohjanpystykorvien SM-2012 VOI 1 82p Juupajoki

Om. Kari Lehtinen

Tässä linkki kisasivuille   Pohjanpystykorvien SM-haukut 2012

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Valkohäntäpeuran lupatilanne 30.10.2012 Peuraluvista jäljellä enää 1 aikuisen lupa. Ainoastaan pukkia saa enää ampua eli naaras ja vasa on rauhoitettu. Ilmoitus välittömästi Jari Mansikkamäelle, kun pukki on ammuttu.


----------------------------------------------------------------------------------------------

Metsäkauriin kiintiötilanne  ( 2 kpl)

 

4.9.    1 metsäkauris on saatu saaliiksi

2.10.  Toinen  metsäkauris saatu saaliiksi eli kiintiö täynnä.

Metsäkauriita jää hyvin maastoon ja ensi vuonna pydetään varmasti enemmän.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Luhalahden Seudun Metsästäjät

Tiedote 2/2012 

 

Seuran kesäkokous pidettiin12.8.2012 klo 13.00 metsästysmajalla. Ennen kokousta järjestettiin perinteiset kilpailut pienoishirvi – ja haulikkoradalla.

Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2012:

Metsästysajat

HUOM! Asetukset metsästysaikojen rajoittamisesta annetaan metsäkanalintujen osalta syyskuun alkupuoliskolla riistakolmiotulosten selvittyä, joten tarkista metsästysajat näiden osalta silloin. Metsästysaikoja saatetaan lyhentää loppupäästä.
Tarkistakaa asia ennen metsästystä seuran sivuilta tai Suomen riistakeskuksen sivuilta, www.riista.fi. Tällä hetkellä kolmiolaskennat ennustavat lintukantojen pysyneen pohjois-satakunnassa melko vakaana.

Metson metsästysaika on 10.9.-31.10.2012. Koppelo eli naarasmetso on rauhoitettu. Metsästäjä saa pyytää yhden urosmetson.
Teeren metsästysaika on 10.9.-31.10.2012 ja kiintiö on 4 teertä/metsästäjä.
Pyyn metsästykseen ei rajoituksia ja metsästysaika on 10.9.-31.10.2012.
Peltopyy on rauhoitettu.
Sepelkyyhkyn metsästysaika on 10.8. - 31.10 2012. Älkää sotkeko viljapeltoja kyyhkyjahdissa!
Sorsalintujen metsästysaika on 20.8. klo 12 – 31.12.2012.

Huom! Metsähanhen metsästysaika on koko piirin alueella 26.9.–31.12.2012.

Metsäjäniksen ja rusakon metsästysaika on lain sallima aika 1.9.2012 - 28.2.2013.

Metsäkauriin metsästysaika on 1.9.-31.1.2013. Kokouksessa päätettiin, että seuran alueelta saa kaataa 2 metsäkaurista. Kiintiötiedustelut ja kaato-ilmoitukset Seppo Pentikäiselle,( 0500 208919). Huom! Metsäkaurista saa metsästää ajavaa koiraa käyttäen vain 29.9.–31.1. välisenä aikana.

Hirvenmetsästys alkaa 13.10.2012 ja valkohäntäpeuranmetsästys 29.9.2012.

Jouluaatto ja joulupäivä rauhoitetaan kaikelta metsästykseltä.

Rauhoitusalueet

Vesialueet:
Myllylampi. Päälampi, Kyynärlampi, Liinalampi, Sepänlampi, Ahvenuslampi, Alaskylänlahti, Pitkäjärvi, Penijärvi, Pääjärvi ja Vinskanlahti Metsonsaarta myöten alkaen Jokisen ja Laukkalan maitten rajoista.

Maa- alueet:
Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hanhilahteen. Salonmaassa ajokoirametsästys sallittu 1.11.2009 alkaen arkipäivisin huomioiden maanomistajakohtaiset rajoitukset.
Rauhoitusalueet maa-alueella eivät koske hirvieläinten metsästystä, loukkupyyntiä eikä luolakoirametsästystä, sorsanmetsästystä eikä ketun yhteisjahtia.
Sorsanmetsästys on kielletty Sipsiönjärven Vahon puoleisella rannalla.
Jokisen Salminmäessä saa metsästää sepelkyyhkyä.

Seuran mestaruuskilpailut

Ennen kokousta kilpailtiin Luhalahden Seudun Metsästäjien mestaruuskilpailut 2010.
Osallistujia oli ilahduttavan paljon ja parhaat saatiin jännittävässä kilpailussa selville.

Pienoishirvi 1. Janne Mansikkamäki
2. Lauri Mansikkamäki
3. Pasi Viitanen

Haulikko 1. Petri Tyrkkö
2. Eero Tyrkkö
3. Kari Lehtinen

Onnittelut menestyneille!

Muut asiat

Koirakoemaastoja annetaan pyydettäessä seuran alueelta ja vastuuhenkilöiksi nimettiin Seppo Pentikäinen, Mikko Leminen ja Timo Saraketo.

Seuran jäsen voi pyytää luolakoiran ohjaajineen jahtiin ilman päiväkorttia.

Seuran jäsenten kutsumat vieraat voivat osallistua ” petojahteihin” ilman päiväkorttia.

Hirviporukan harjoituspäivät ovat: 17.8.2012 klo 16.00-20.00
                                                  24.8. 2012 klo 16.00-20.00 
                                                  31.8. 2012 klo 16.00-20.00

Hirvikokeen voi ampua Tappikankaan ampumaradalla elokuun joka tiistai klo 16.00-20.00

Hirviporukan jäsenten on osallistuttava harjoitusammuntaan vähintään kerran tai ammuttava hirvikoe.

Hirviporukan kokous ja talkoopäivä on 23.9.2012 klo 9 alkaen.

Suurpetohavainnoista on tehtävä ilmoitukset Seppo Pentikäiselle (0500-208919). Ilmoittakaa kaikki havainnot myös ilveksistä, sillä näihin havaintoihin perustuu kannan suuruuden arviointi ja tulevan talven pyyntiluvat.
Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen osoitteeseen kari.lehtinen@yle.fi

Hyvää jahtisyksyä toivottaen,

Johtokunta

---------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Metsästysammuntakilpailut Luhalahden Seudun Metsästäjät vs Saukon Seudun Metsästäjät lauantaina 18.8. 2012 klo 9 alkaen metsästysmajalla.

Tervetuloa! 

----------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Luhalahden Seudun Metsästäjien kesäkokous sunnuntaina 12.8.2012 klo 13.00 seuran majalla.

Ennen kokousta perinteiset pienoishirvi- ja haulikkokilpailut alkaen klo 10.00.

Tervetuloa!

 
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

KOIRAN KARHUTESTAUSTA KÄMPÄLLÄ  SUNNUNTAINA 22.7.


Sunnuntaina on mahdollista testata koiran soveltuvuutta karhulle Seuran majalla.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot Ari Lampinen 050 5948366


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Huom!


Ensi viikonloppuna harjoitellaan ampumista lauantaina eli ampumaharjoitukset siirretty sunnuntailta 22.7.   lauantaille 21.7.
Syynä on sunnuntain koirakokeet kämpän ja ampumaradan maastossa. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Erämessut 2012

 

Juhtimäen metsästysseura järjestää yhteiskuljetuksen Riihimäen Erämessuille 9.6.2012. Mukaan mahtuisi väkeä meidänkin seurasta ja ryhmälipulla pääsee edullisesti messuille. Tarkka hinta riippuu osallistujamäärästä.  Lisätietoja ja ilmoittautumiset 19.5. mennessä Liitiän Raimolle puh. 0400-835 916.

 

 
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

 Huom! Päivämäärä muuttunut !

 

Hirvipeijaiset lauantaina 16.6.2012 klo 17 alkaen   

Luhatuulessa !

 

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
Tiedote 1/2012


Seuran vuosikokous pidettiin 18.2.2012 klo 14.00 Luhalahden koululla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2012.


Johtokunta

Seuran puheenjohtajaksi valittiin Timo Saraketo ja sihteerinä jatkaa Juha Tuohitaival. Erovuorossa olivat Mikko Leminen ja Teuvo Järvensivu, joista Teuvo valittiin uudelleen ja hän jatkaa varapuheenjohtajana. Mikko halusi luopua johtokunnasta ja ehdotti tilalleen Ari Lampista, joka myös tehtävään valittiin. Muut johtokunnan jäsenet ovat Seppo Pentikäinen ja Kari Lehtinen.
Varainhoitajana jatkaa Irma Tuohitaival.


Uudet jäsenet

Kaikki uudet jäsenet ovat jatkossa 3 vuotta koejäseniä, jolloin he maksavat jäsenmaksun ja pääsevät muiden jäsenten tavoin osallistumaan seuran toimintaan. Koejäsenyyden jälkeen haetaan varsinaista jäsenyyttä.
Koejäseniksi kolmen vuoden koeajalle hyväksyttiin Hanna Leena Havela, Kirsi-Maria Vessari,Jorma Nännimäinen ja seuran nuorin jäsen Ilmari Lampinen . .


Liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2011

-Liittymismaksu 200,-
-Jäsenmaksu 50,-
-Vuosikortti 150,-
Vuosikortti oli tarkoitus poistaa käytöstä, mutta äänestyksen jälkeen kokous päätti jatkaa sen käyttöä hinnalla150,- / vuosi. Vuosikorttiin tulee merkitä sen jäsenen nimi, jonka vieraana vuosikorttilainen metsästää. Vieras metsästää isännän kiintiöstä ja hänen valvonnassaan.

-Päiväkortti 15,- ei sisällä kauriin pyyntiä
-Matkakulut 20 snt/km omalla autolla.

 

Hirvijahti

Hirvijahdin jahtipäälliköksi 2012 valittiin Jari Mansikkamäki.

Jaostot

Hyväksyttiin jaostot vuodelle 2012:

Riistanhoitojaosto, kokoonkutsuja Mikko Leminen, muut jäsenet Markku Heiska, Pasi Viitanen, Timo Saraketo, Tero Lehtokorpi, Martti Orava, Olavi Viitaharju, Ari Lampinen ja Eero Tyrkkö.

Metsästyskoirajaosto, kokoonkutsuja Seppo Pentikäinen, muut jäsenet Eino Lampinen, Eero Tyrkkö, Atso Alakastari, Mikko Leminen ja Ari Lampinen.

Ampumajaosto, kokoonkutsuja Lauri Mansikkamäki, muut jäsenet Janne Mansikkamäki, Jari Mansikkamäki, Mikko Leminen, Pasi Viitanen ja Martti Orava.

Huvitoimikunta, kokoonkutsuja Heikki Virtanen, muut jäsenet Tauno Hakala, Olavi Viitaharju, Osmo Heikkilä, Reijo Niemenmaa, Petteri Survo, Mauri Heiska, Ari Peltonen ja Markku Heiska.

Osoitteenmuutokset

Ilmoittakaa osoitteenmuutoksista seuralle! Emme saa tietoja postilta, vaan ainoastaan teiltä itseltänne. Jos posti ei löydä perille, ei jäsenmaksukaavakkeetkaan tule perille ja se voi johtaa seurasta erottamiseen. Osoitteenmuutoksen voi tehdä tekstiviestillä numeroon 040 7564144 Juha Tuohitaival tai sähköpostilla irma.tuohitaival@ippnet.fi

Ampumaharjoitukset

Ampumaharjoituksia pidetään seuran majalla sunnuntaisin 3.6.alkaen.

Ampumajaoston vetäjänä Lauri Mansikkamäki

Hirvipeijaiset

Seura järjestää maanomistajille ja jäsenille perinteiset hirvipeijaiset Luhatuulessa lauantaina 9.6. 2012 klo 17.00.


Yhteystiedot

Johtokunta pj Timo Saraketo 050 5588952 saraketo@yahoo.com
vpj Teuvo Järvensivu 040 5364864
siht Juha Tuohitaival 040 7564144 juha.tuohitaival@ippnet.fi
Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ari Lampinen 050 5948366
Heikki Virtanen 0400 338054 heikki.virtanen@kolumbus.fi
Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi
Hirvijahtipääl. Jari Mansikkamäki 0445005173 jari.mansikkamaki@kotikanava.fi
Petoyhdyshenkilö Seppo Pentikäinen 0500-208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ampumajaos Lauri Mansikkamäki 044 591 1595
Riistanhoitojaos Mikko Leminen 0400 862764 mikko.leminen@elisanet.fi
Metsästyskoirajaos Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Huvitoimikunta Heikki Virtanen 0400 338054 heikki.virtanen@kolumbus.fi
Seuran kotisivut Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi
Seuran osoite: Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
Isoröyhiöntie 70
39410 Luhalahti

Huom.
Seuran tiedotuskanavana toimivat myös seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen
osoitteeseen kari.lehtinen@yle.fi

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Johtokunta

 


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Luhalahden Seudun Metsästäjien vuosikokous lauantaina 18.2.2012 klo 14.00 Luhalahden koululla.

 Jäsenet tervetuloa!------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

 

2011

 

 

 Peltsi Luhalahdessa hirvimetsällä.

 

Muistakaa katsoa Erätulilla 15.12.   klo 19.20 !

 Tässä traileri ko. ohjelmaan

http://areena.yle.fi/video/1323444125028

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Hirviporukan pikkujoulut metsästysmajalla lauantaina 3.12. alkaen klo 17.00

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Maa-ja metsätalousministeriön lisärajoitukset eivät vaikuta metsäkanalintujen metsästykseen Luhalahdessa. Kesäkokouksen asettamat metsästysajat ovat siis voimassa.

------------------------------------------------------------------------------------  

Luhalahden Seudun Metsästäjät

Tiedote 2/2011 

                                 LSM Tunnus (kopio)

 

Seuran kesäkokous pidettiin 6.8.2011 klo 13.00 metsästysmajalla. Ennen kokousta järjestettiin perinteiset kilpailut pienoishirvi – ja haulikkoradalla.

Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2011:

Metsästysajat

Huom. Kanalintujen osalta saattaa tulla vielä maa- ja metsätalousministeriön asettamia rajoituksia. Riistakolmiolaskennat ovat vielä kesken ja mahdolliset rajoitukset annetaan viimeistään 25.8. mennessä. Tarkistakaa asia ennen metsästystä seuran sivuilta tai Suomen riistakeskuksen sivuilta, www.riista.fi. Tällä hetkellä kolmiolaskennat lupaavat reilua kasvua kanalintukannoille.


Metson metsästysaika on 10.9.-31.10.2011. Koppelo eli naarasmetso on rauhoitettu. Metsästäjä saa pyytää yhden urosmetson.
Teeren metsästysaika on 10.9.-31.10.2011 ja kiintiö on 4 teertä/metsästäjä.
Pyyn metsästykseen ei rajoituksia ja metsästysaika on 10.9.-31.10.2011.
Peltopyy ja fasaani on rauhoitettu.
Sepelkyyhkyn metsästysaika on 10.8. - 31.10 2011. Älkää sotkeko viljapeltoja kyyhkyjahdissa!
Sorsalintujen metsästysaika on 20.8. klo 12 – 31.12.2011.

Huom! Metsähanhen metsästysaika on koko piirin alueella 17.9.–31.12.2011.

Metsäjäniksen ja rusakon metsästysaika on lain sallima aika 1.9.2011 - 28.2.2012.

Hirvenmetsästys alkaa 8.10.2011 ja valkohäntäpeuranmetsästys 24.9.2011.
Metsäkauris rauhoitetaan tällä jahtikaudella.

Jouluaatto ja joulupäivä rauhoitetaan kaikelta metsästykseltä.

Rauhoitusalueet

Vesialueet:
Myllylampi. Päälampi, Kyynärlampi, Liinalampi, Sepänlampi, Ahvenuslampi, Alaskylänlahti, Pitkäjärvi, Penijärvi, Pääjärvi ja Vinskanlahti Metsonsaarta myöten alkaen Jokisen ja Laukkalan maitten rajoista.

Maa- alueet:
Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hanhilahteen. Salonmaassa ajokoirametsästys sallittu 1.11.2009 alkaen arkipäivisin huomioiden maanomistajakohtaiset rajoitukset.
Rauhoitusalueet maa-alueella eivät koske hirvieläinten metsästystä, loukkupyyntiä eikä luolakoirametsästystä, sorsanmetsästystä eikä ketun yhteisjahtia.
Sorsanmetsästys on kielletty Sipsiönjärven Vahon puoleisella rannalla.
Jokisen Salminmäessä saa metsästää sepelkyyhkyä.

Seuran mestaruuskilpailut

Ennen kokousta kilpailtiin Luhalahden Seudun Metsästäjien mestaruuskilpailut 2010.
Osallistujia oli ilahduttavan paljon ja parhaat saatiin jännittävässä kilpailussa selville.

Pienoishirvi 1. Juha Tuohitaival
                 2. Lauri Mansikkamäki
                 3. Harri Majamäki

Haulikko     1. Eero Tyrkkö
                 2. Lauri Mansikkamäki
                 3. Oskari Lehtinen

Onnittelut menestyneille!


Muut asiat

Koirakoemaastoja annetaan pyydettäessä seuran alueelta ja vastuuhenkilöiksi nimettiin Seppo Pentikäinen, Mikko Leminen ja Timo Saraketo.

Seuran jäsen voi pyytää luolakoiran ohjaajineen jahtiin ilman päiväkorttia.

Seuran jäsenten kutsumat vieraat voivat osallistua ” petojahteihin” ilman päiväkorttia.

Hirviporukan harjoituspäivät ovat: 19.8.2011 klo 16.00-20.00
                                                  26.8. 2011 klo 16.00-20.00 
                                                  2.9. 2011 klo 16.00-20.00

Hirvikokeen voi ampua Tappikankaan ampumaradalla elokuun joka tiistai klo 16.00-20.00

Hirviporukan jäsenten on osallistuttava harjoitusammuntaan vähintään kerran tai ammuttava hirvikoe.

Hirviporukan kokous ja talkoopäivä on 24.9.2011 klo 9 alkaen.

Yle kuvaa syksyllä Erätulet- sarjaa yhteistyössä Luhalahden Seudun Metsästäjien kanssa. Erätulet- sarjan juontaja Mikko Peltsi Peltola osallistuu hirvijahtiin ensimmäistä kertaa elämässään seuramme vieraana. Katsotaan mitä saamme aikaiseksi.

Suurpetohavainnoista on tehtävä ilmoitukset Seppo Pentikäiselle (0500-208919). Ilmoittakaa kaikki havainnot myös ilveksistä, sillä näihin havaintoihin perustuu kannan suuruuden arviointi. Viime talvena seuralla oli ensimmäinen ilveksen kaatolupa ja saaliiksi saatiin komea 24,5 kg ilves.

Seuran tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen osoitteeseen kari.lehtinen@yle.fi

Hyvää jahtisyksyä toivottaen,

Johtokunta

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Luhalahden Seudun Metsästäjien kesäkokous lauantaina 6.8.2011 klo 13.00 seuran majalla. Ennen kokousta perinteiset pienoishirvi- ja haulikkokilpailut alkaen klo 10.00.
Tervetuloa!

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry 

Tiedote 1/2011

                                       LSM Tunnus (kopio)

  

 

Seuran vuosikokous pidettiin 19.2.2011 klo 13.00 Luhalahden koululla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2011.

Johtokunta

Seuran puheenjohtajaksi valittiin Timo Saraketo. Varapuheenjohtajana jatkaa Teuvo Järvensivu ja sihteerinä Juha Tuohitaival. Erovuoroiset Seppo Pentikäinen ja Kari Lehtinen valittiin uudelleen johtokuntaan. Muut johtokunnan jäsenet ovat Mikko Leminen, Heikki Virtanen.
Varainhoitajana jatkaa Irma Tuohitaival.


Uudet jäsenet

Kaikki uudet jäsenet ovat jatkossa 3 vuotta koejäseniä, jolloin he maksavat jäsenmaksun ja pääsevät muiden jäsenten tavoin osallistumaan seuran toimintaan. Koejäsenyyden jälkeen haetaan varsinaista jäsenyyttä.
Koejäseniksi kolmen vuoden koeajalle hyväksyttiin Hannu Holma, Ville Järvensivu, Samuli Kyrönviita, Teo Lahti, Ville Ojaniemi ja Oskari Lehtinen.
Kokous päätti, että koejäsen pääsee mukaan hirvijahtiin, mutta ilman lihaosuutta.

Liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2011

-Liittymismaksu 150,-
-Jäsenmaksu 40,-
-Vuosikortti 150,-
Vuosikortti oli tarkoitus poistaa käytöstä, mutta äänestyksen jälkeen kokous päätti jatkaa sen käyttöä hinnalla150,- / vuosi. Vuosikorttiin tulee merkitä sen jäsenen nimi, jonka vieraana vuosikorttilainen metsästää. Vieras metsästää isännän kiintiöstä ja samanaikaisesti metsällä olevan isännän valvonnassa.

-Päiväkortti 15,- ei sisällä kauriin pyyntiä
-Matkakulut 20 snt/km omalla autolla.

 Hirvijahti

Hirvijahdin jahtipäälliköksi 2011 valittiin Jari Mansikkamäki ja varapäälliköiksi Seppo Pentikäinen, Martti Orava, Eino Lampinen, Timo Saraketo, Mikko Leminen, Eero Tyrkkö ja Kari Lehtinen.
Peura-ja kaurispäälliköksi valittiin Seppo Pentikäinen.
Päätettiin, että sitovat ilmoittautumiset hirviporukkaan on ehdottomasti oltava kesäkokouksen yhteydessä.
Kauriin kevätpyyntiin ei osallistuta.

Jaostot

Hyväksyttiin jaostot vuodelle 2011:

Riistanhoitojaosto, kokoonkutsuja Mikko Leminen, muut jäsenet Markku Heiska, Pasi Viitanen, Timo Saraketo, Tero Lehtikorpi, Martti Orava, Olavi Viitaharju, Ari Lampinen ja Eero Tyrkkö.

Metsästyskoirajaosto, kokoonkutsuja Seppo Pentikäinen, muut jäsenet Eino Lampinen, Eero Tyrkkö, Atso Alakastari, Mikko Leminen ja Ari Lampinen.

Ampumajaosto, kokoonkutsuja Lauri Mansikkamäki, muut jäsenet Janne Mansikkamäki, Jari Mansikkamäki, Mikko Leminen, Pasi Viitanen ja Martti Orava.

Huvitoimikunta, kokoonkutsuja Heikki Virtanen, muut jäsenet Tauno Hakala, Olavi Viitaharju, Osmo Heikkilä, Reijo Niemenmaa, Petteri Survo, Mauri Heiska, Ervo Raski ja Markku Heiska.

Osoitteenmuutokset

Ilmoittakaa osoitteenmuutoksista seuralle! Emme saa tietoja postilta, vaan ainoastaan teiltä itseltänne. Jos posti ei löydä perille, ei jäsenmaksukaavakkeetkaan tule perille ja se voi johtaa seurasta erottamiseen. Osoitteenmuutoksen voi tehdä tekstiviestillä numeroon 040 7564144 Juha Tuohitaival tai sähköpostilla irma.tuohitaival@ippnet.fi

Ampumaharjoitukset

Ampumaharjoituksia pidetään seuran majalla sunnuntaisin 5.6.alkaen.

Ampumajaoston vetäjänä Lauri Mansikkamäki

Yhteystiedot

Johtokunta pj Timo Saraketo 050 5588952 saraketo@yahoo.com
vpj Teuvo Järvensivu 040 5364864
siht Juha Tuohitaival 040 7564144 juha.tuohitaival@ippnet.fi
Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Mikko Leminen 0400 862764 mikko.leminen@elisanet.fi
Heikki Virtanen 0400 338054 heikki.virtanen@kolumbus.fi
Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi


Hirvijahtipääl. Jari Mansikkamäki 0445005173 jari.mansikkamaki@kotikanava.fi
Petoyhdyshenkilö Seppo Pentikäinen 0500-208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Peura- ja kaurispääl. Seppo Pentikäinen 0500-208919
Ampumajaos Lauri Mansikkamäki 044 591 1595
Riistanhoitojaos Mikko Leminen 0400 862764 mikko.leminen@elisanet.fi
Metsästyskoirajaos Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Huvitoimikunta Heikki Virtanen 0400 338054 heikki.virtanen@kolumbus.fi
Seuran kotisivut Kari Lehtinen 0400 128284 kari.lehtinen@yle.fi
Seuran osoite: Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
                          Isoröyhiöntie 70
                          39410 Luhalahti

Huom.
Seuran tiedotuskanavana toimivat myös seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen
osoitteeseen kari.lehtinen@yle.fi

Lämmintä kesää toivottaen,

Johtokunta

 

 ---------------------------------------------------------------------------

 

                                   

                                                                            

Riistapellon siemeniä saatavana Lemisen Mikolta. Tarvitsevat ottakaa yhteyttä 0400 862764

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Huom !  Kiireellinen asia.

Tarvitaan muutama vapaaehtoinen seuran jäsen osallistumaan alla mainitulle kurssille. Seitsemisen kylät maksaa osallistumisen.

Kurssin järjestää Punaisen Ristin Ikaalisten osasto ja koulutusjärjestelyistä vastaa Juhani Salonsaari Kankaanpäästä.
Metsästysseurat kuuluvat Vapepa:n avainhenkilöihin, koska he ovat tottuneita kulkemaan maastossa ja tuntevat alueensa hyvin. Tavoitteenamme on saada Ikaalisten-Jämijärven Riistanhoitoyhdistyksen, metsästysseuroista ainakin pari yhdyshenkilöä tulemaan kurssillemme. Päivitämme vanhentunutta vapaaehtoisten hälytysjärjestelmää viranomaisten tueksi esim. etsintätapauksissa. Aiomme pitää hälytysjärjestelmän kunnossa sillä joka vuosi tapahtuu alueellamme katoamistapauksia. Useissa tapauksissa kadonneet löytyvät poliisin toimesta, mutta muutaman kerran vuosittain tarvitaan vapaaehtoisia mukaan.

VAPAAEHTOISEN PELASTUSPALVELUN PERUSKURSSI IKAALISISSA 22.-JA
23.3.2011

Kurssipaikka Jyllin Kodit; Jyllinkatu 3, 39500 Ikaalinen.

Ikaalisissa järjestetään 22. ja 23.3. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun
(Vapepa) peruskurssi. Kurssi on avoin kaikille Vapepan toiminnasta
kiinnostuneille henkilöille eikä edellytä aiempaa kosketusta Vapepan
toimintaan.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on vuonna 1964 perustettu, viranomaisten
tueksi muodostettu avustusorganisaatio erilaisten
onnettomuustilanteiden varalle. Se koostuu vapaaehtoisjärjestöissä
toimivista ihmisistä, heidän osaamisestaan ja välineistään.

Vapepa on 50 järjestön yhteenliittymä. Uusin mukaan tullut järjestö on
Suomen kylätoiminta ry, joka liittyi mukaan syksyllä 2009.
Hälytysryhmiä on yli 1200 ja vapaaehtoisia noin 20 000. Vapepan
toimintaa koordinoi Suomen Punainen Risti.

Vapepa-ryhmien käytössä on suuri määrä erilaista kalustoa;
viestivälineitä, moottorikelkkoja, mönkijöitä, veneitä,
kenttäkeittimiä, pelastuskoiria ja ilma-aluksia. Vapepalle tulee
vuosittain noin 400 hälytystä. Valtaosa hälytyksistä on kadonneitten
henkilöiden etsintätehtäviä, mutta ensihuollon tehtävät ovat
lisääntyneet viime vuosina.

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun aluejaotuksessa Ikaalinen, Hämeenkyrö,
Kihniö, Parkano ja Viljakkala muodostavat Vapaaehtoisen
pelastuspalvelun Ikaalisten paikallistoimikunnan

Ilmoittautumiset mahdollisimman pian Juha Tuohitaipaleelle 040 7564144. Levittäkää sanaa.

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Luhalahden Seudun Metsästäjien vuosikokous lauantaina 19.2.2011 klo 13.00 Luhalahden koululla .

 Jäsenet tervetuloa!

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Ilveksen kaatolupa Luhalahteen

Luhalahden Seudun Metsästäjät haki yhden ilveksen kaatolupaa ja lupa myönnettiin ajalle 4.1.-28.2. 2011. Lupaosakkaina ovat myös Aureenlopen Eränkävijät ry.  ja Saukon Seudun Metsästäjät ry. Pyyntialueena on osakasseurojen alueet, yhteensä 21 000 hehtaaria.

Pyynti pyritään järjestämään seuruejahtina. Ilveksen jälkiä seurataan ja jahti järjestetään sopivan tilaisuuden tullen. Luhalahden Seudun Metsästäjissä yhteyshenkilöinä Mikko Leminen 0400 862764, Seppo Pentikäinen 0500 208919 ja Kari Lehtinen 0400 128284. Saukon Seudun Metsästäjistä yhteyshenkilönä Ilkka Vähätalo 040 5382253 ja Aureenlopen Eränkävijöistä Petri Nieminen 040 5164996. Jahtiin halukkaat, olkaa aktiivisia.

 

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

2010

 

 

 

Perinteinen " koululaisjahti" keskiviikkona 10.11. klo 8.00

Kokoontuminen Perämaan tienhaarassa

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Hirviporukan pikkujoulut metsästysmajalla lauantaina 27.11. alkaen klo 17.00

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.

Tiedote 2/2010

                                                                             LSM Tunnus (kopio)

 

Seuran kesäkokous pidettiin 31.07.2010 klo 13.00 metsästysmajalla. Ennen kokousta järjestettiin kilpailut pienoishirvi – ja haulikkoradalla.

Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2010:

Metsästysajat

Metso on rauhoitettu Satakunnan riistanhoitopiirin päätöksellä.
Teeren metsästysaika on 10.9.-30.9.2010 ja kiintiö on 4 teertä/metsästäjä.
Pyyn metsästykseen ei rajoituksia ja metsästysaika on 10.9.-31.10.2010.
Peltopyy ja fasaani on rauhoitettu.
Sepelkyyhkyn metsästysaika on 10.8. - 31.10 2009. Älkää sotkeko viljapeltoja kyyhkyjahdissa!
Sorsalintujen metsästysaika on 20.8. klo 12 – 31.12.2010.

Huom! Metsähanhen metsästysaika on koko piirin alueella 10.9.–31.12.2010.

Metsäjäniksen ja rusakon metsästysaika on ministeriön sallima aika 1.9.2010 - 28.2.2011.

Hirvenmetsästys alkaa 9.10.2010 ja valkohäntäpeuran metsästys 25.9.2010.
Metsäkauris rauhoitetaan tällä jahtikaudella.

Jouluaatto ja joulupäivä rauhoitetaan kaikelta metsästykseltä.

Rauhoitusalueet

Vesialueet:
Myllylampi. Päälampi, Kyynärlampi, Liinalampi, Sepänlampi, Ahvenuslampi, Alaskylänlahti, Pitkäjärvi, Penijärvi, Pääjärvi ja Vinskanlahti Metsonsaarta myöten alkaen Jokisen ja Laukkalan maitten rajoista.

Maa- alueet:
Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hanhilahteen. Salonmaassa ajokoirametsästys sallittu 1.11.2009 alkaen arkipäivisin huomioiden maanomistajakohtaiset rajoitukset.
Rauhoitusalueet maa-alueella eivät koske hirvieläinten metsästystä, loukkupyyntiä eikä luolakoirametsästystä, sorsanmetsästystä eikä ketun yhteisjahtia.
Sorsanmetsästys on kielletty Sipsiönjärven Vahon puoleisella rannalla.
Noidanniemi poistettiin rauhoitusalueista.
Jokisen Salminmäessä saa metsästää sepelkyyhkyä.

Seuran mestaruuskilpailut

Ennen kokousta kilpailtiin Luhalahden Seudun Metsästäjien mestaruuskilpailut 2010.
Hankalista tuulioloista huolimatta parhaat ampujat saatiin selville.

Pienoishirvi 1. Jari Mansikkamäki
                 2. Ilkka Vähätalo
                 3. Ari Peltonen

Haulikko     1. Ilkka Vähätalo
                 2. Pasi Viitanen
                 3. Kari Lahdentausta

Onnittelut menestyneille!


Muut asiat

Koirakoemaastoja annetaan pyydettäessä seuran alueelta ja vastuuhenkilöiksi nimettiin Seppo Pentikäinen, Mikko Leminen ja Timo Saraketo.

Seuran jäsen voi pyytää luolakoiran ohjaajineen jahtiin ilman päiväkorttia. Ketun yhteisjahtiin voi osallistua muutkin kuin seuran jäsenet ilman päiväkorttia.

Hirviporukan harjoituspäivät ovat: 27.8.2010 klo 16.00-20.00
                                                  3.9.2010 klo 16.00-20.00
                                                  10.9.2010 klo 16.00-20.00

Hirvikokeen voi ampua Tappikankaan ampumaradalla elokuun joka tiistai klo 16.00-20.00

Hirviporukan jäsenten on osallistuttava harjoitusammuntaan vähintään kerran tai ammuttava hirvikoe.
Hirviporukan kokous ja talkoopäivä on 25.9.2010 klo 9 alkaen.

Huom! Ampumakilpailut Saukon Seudun Metsästäjien kanssa la 14.8. klo 11.00.

Suurpetohavainnoista on tehtävä ilmoitukset Seppo Pentikäiselle.

Seuran tiedotuskanavana toimivat myös seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen osoitteeseen kari.lehtinen@yle.fi

Hyvää jahtisyksyä toivottaen,

Johtokunta

 

                                   ******************

 

 

 

 

Luhalahden seudun metsästäjien kesäkokous lauantaina 31.7.2010 klo 13.00 seuran majalla. Ennen kokousta perinteiset pienoishirvi- ja haulikkokilpailut alkaen klo 10.00.

Tervetuloa!

 

 

                               *********************

 

 

 

 

Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
Tiedote 1/2010

LSM Tunnus (kopio) 

Seuran vuosikokous pidettiin 13.2.2010 klo 13.00 Luhalahden koululla.
Kokouksessa päätettiin ja vahvistettiin seuraavat asiat vuodelle 2010.

Johtokunta

Seuran puheenjohtajaksi valittiin Timo Saraketo, varapuheenjohtajaksi Teuvo Järvensivu, sihteeriksi Juha Tuohitaival ja varainhoitajaksi Irma Tuohitaival. Muut johtokunnan jäsenet ovat Seppo Pentikäinen, Mikko Leminen, Heikki Virtanen ja Kari Lehtinen. Lehtinen valittiin Kalervo Rajamäen tilalle ja hän toimii seuran tiedotusvastaavana.

Uudet jäsenet

Uusiksi jäseniksi hyväksyttiin Kari Lehtinen ja Hannu Kilponen. Koejäseniksi hyväksyttiin Tero Lehtokorpi ja Kirsi Myllymäki.

Liittymis- ja jäsenmaksut vuodelle 2010

-liittymismaksu 150€
-jäsenmaksu 35€,
-kausikortti 150€, voi osallistua kauriin pyyntiin ( Ensi vuonna kausikortti poistuu ja koejäsen menettely tulee tilalle)
-päiväkortti 15€, ei sisällä kauriin pyyntiä
-matkakulut 20 snt/km omalla autolla.

Jatkossa kausikorttia ei ole, vaan seura voi hyväksyä jäseneksi haluavan koejäseneksi. Haku tapahtuu kirjallisesti ja hakemus löytyy seuran kotisivuilta. Hakemus käsitellään tammi-helmikuussa pidettävässä vuosikokouksessa. Kaikki uudet jäsenet ovat jatkossa 3 vuotta koejäseniä, jolloin he maksavat jäsenmaksun ja pääsevät muiden jäsenten tavoin osallistumaan seuran toimintaan. Koejäsenyyden jälkeen haetaan varsinaista jäsenyyttä.

Hirvijahti

Hirvijahdin jahtipäälliköksi 2010 valittiin Jari Mansikkamäki.

Hirvijahtiin osallistuminen vahvistetaan kesäkokouksen yhteydessä.
Tämän jälkeen ei ilmoittautumisia hyväksytä vuoden 2010 jahtiin.

Kauriin kevätpyyntiin ei osallistuta.

Osoitteenmuutokset

Ilmoittakaa osoitteenmuutoksista seuralle! Emme saa tietoja postilta, vaan ainoastaan teiltä itseltänne. Jos posti ei löydä perille, ei jäsenmaksukaavakkeetkaan tule perille ja se voi johtaa seurasta erottamiseen. Osoitteenmuutoksen voi tehdä tekstiviestillä numeroon 040 7564144 Juha Tuohitaival tai sähköpostilla irma.tuohitaival@ippnet.fi


Ampumaharjoitukset

Ampumaharjoituksia pidetään seuran majalla sunnuntaisin alkaen 13.6.2010.

Ampumajaoston vetäjänä Lauri Mansikkamäki

Yhteystiedot
Johtokunta pj Timo Saraketo 050 5588952            saraketo@yahoo.com
vpj Teuvo Järvensivu 040 5364864
siht Juha Tuohitaival 040 7564144
Seppo Pentikäinen 0500 208919                           sepepilkit@kolumbus.fi
Mikko Leminen 0400 862764                                 mikko.leminen@elisanet.fi
Heikki Virtanen 0400 338054                                heikki.virtanen@kolumbus.fi
Kari Lehtinen 0400 128284                                   kari.lehtinen@yle.fi


Hirvijahtipääl. Jari Mansikkamäki 0445005173        jari.mansikkamaki@kotikanava.fi
Petoyhdyshenkilö Seppo Pentikäinen 0500-208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Ampumajaos Lauri Mansikkamäki 044 591 1595
Riistanhoitojaos Mikko Leminen 0400 862764          mikko.leminen@elisanet.fi
Metsästyskoirajaos Seppo Pentikäinen 0500 208919 sepepilkit@kolumbus.fi
Huvitoimikunta Heikki Virtanen 0400 338054           heikki.virtanen@kolumbus.fi
Seuran kotisivut Kari Lehtinen 0400 128284            kari.lehtinen@yle.fi
Seuran osoite: Luhalahden Seudun Metsästäjät ry.
                      Isoröyhiöntie 70
                      39410 Luhalahti

Huom.
Seuran tiedotuskanavana toimivat myös seuran kotisivut osoitteessa http://www.luhalahdenseudunmetsastajat.fi/

Jos haluatte jatkossa tiedotteet sähköpostilla, voitte ilmoittaa sähköpostiosoitteen
osoitteeseen kari.lehtinen@yle.fi


Lämmintä kevättä toivottaen,

Johtokunta

 

                                        ****************

 

 

Luhalahden Seudun Metsästäjien vuosikokous lauantaina 13.2.2010 klo 13.00 Luhalahden koululla . Jäsenet tervetuloa!

 

                                      *****************

2009

 

LUHALAHDEN SEUDUN METSÄSTÄJIEN KESÄKOKOUKSESSA 2.8.2009 PÄÄTETTIIN SEURAAVAT METSÄSTYSAJAT JA RAUHOITUSALUEET

METSÄSTYSAJAT JA -TAVAT

Metsästysaika kaikille kanalinnuille 10.09. - 30.09.2009.
-metso uros kiintiö 1 kpl/ metsästäjä ja teerellä kiintiö 2 kpl / metsästäjä
- sepelkyyhky 10.8. - 31.10 2009

- fasaani ja peltopyy rauhoitettu

Metsäjänis ja rusakko:
- 1.9.2009 - 28.2.2010 ei rajoituksia.
Hirvieläimet:
- hirven metsästys alkaa 10.10.2009
- valkohäntäpeuran metsästys alkaa 26.9.2009

- Kauris rauhoitettu

RAUHOITUSALUEET:
Vesialueet:
Myllylampi. Päälampi, Kyynärlampi, Liinalampi, Sepänlampi, Ahvenuslampi, Alaskylänlahti, Pitkäjärvi, Penijärvi ,Pääjärvi ja Vinskanlahti Metsonsaarta myöten alkaen Jokisen ja Laukkalan maitten rajoista.

Sipsiönjärven Vahon puoleisella ranta-alueella, Koivuniemestä kosken suuhun, ei saa sorsastaa.

Maa- alueet:
Noidanniemi

Salonmaa rajoittuen Heittola-Luhalahti tiehen sekä Alaskyläntiehen ja Lahdentaustasta Hänhilahteen. Salonmaassa ja Noidanniemessä ajokoirametsästys sallittu 1.11.2009 alkaen arkipäivisin huomioiden maanomistajakohtaiset rajoitukset.

Laidunmaita tulee pitää silmällä,ettei elukoita pelotella ammuskelulla.

Rauhoitusalueet eivät koske hirvieläinten metsästystä, loukkupyyntiä eikä luolakoira- ja ketun yhteisjahtia.

Jouluaatto ja joulupäivä rauhoitettu kaikelta metsästykseltä.

SEURAN JOHTOKUNTA MUISTUTTAA ETTÄ METSÄAUTOTEILLÄ VÄLTETTÄISIIN TURHAA AUTOAJELUA LINTUJAHDIN AIKANA.

METSÄSTYSHÄN EM. TEILLÄ ON KIELLETTYÄ

Kämpän kunnostustalkoot 26.09.2009 klo. 9.00

Hirviammuntoja jahtiin osallistujille Tappikankaan radalla:
21.8.2009 alkaen klo 16.00 - 20.00
28.8.2009 alkaen klo 16.00 - 20.00 ja

04.09.2009 alkaen klo 16.00 - 20.00

Hirviseurueen omissa harjoitusammoissa on oltava mukana vähintään 1 kerta ja ammuttava 4 kierrosta, koskee myös juuri kokeen ampujaa. Aseen tulee olla kunnossa kun tullaan ampumaradalle harjoituksiin.
Olet täällä: EtusivuTiedotteet