lsm_logo_2.jpg

luhalahdenseudunmetsastajat.fi > Uutiset

Uusimpia uutisia metsästyksen parista

Erätaitoja oppimassa

Siitä lienee hetki aikaa, kun seuran metsästysmajalla on viimeksi ollut yhtä vilkas ja vauhdikas meno kuin viime perjantaina, jolloin Luhalahden seudun metsästäjät järjestivät 6-12 -vuotiaille suunnatun MiniMetso-leirin.

MiniMetso-leirin tarkoituksena on opettaa lapsille luonto- ja erätaitoja, joita Luhalahdessa päästiin oppimaan käytännössä neljällä erilaisella rastilla. Rasteilla tutustuttiin muun muassa riistaeläimiin ja niiden jälkiin, metsästyskoiriin ja retkeilyvarusteisiin sekä opittiin rakentamaan linnunpönttö ja päästiin treenaamaan noutoa saksanseisoja Antonin kanssa.

10-vuotias Inka Isoviita nautti aurinkoisen päivän aikana opituista asioista.

– Kaikki tehtäväpisteet oli tosi kivoja. Kivoin oli ehkä retkeilyrasti, koska siellä kuuli, miten metsässä pitää olla.

11-vuotias Niko Tuomi puolestaan piti koirarastista, jolla piti yhdistää oikean koirarodun kuva kyseisen rodun kuvaukseen.

– Ja täällä oli myös tosi hyvää ruokaa, nuori erämies kehui lounaalla tarjolla ollutta hirvikeittoa ja päivän päätteeksi paistettuja muurikkalättyjä.

Myös järjestäjien puolesta leiri oli kaikin puolin onnistunut.

– Leiri tuli täyteen käytännössä muutamassa päivässä, kertoo leirin järjestämisestä vastannut Kaisa Nieminen. – Kaikki lapset olivat innokkaasti mukana, rastinpitäjät tekivät hyvä työtä ja sääkin suosi.

Kaisan mukaan leirin suosio oli sitä luokkaa, että vastaavia tapahtumia pyritään toteuttamaan myös jatkossa. 

– Lasten iloiset ilmeet päivän päätteeksi kertovat kaiken. Ja mukavahan näitä on hyvällä porukalla ja upeiden yhteistyökumppanien kanssa järjestää, Kaisa toteaa hymyillen.

Luhalahden seudun metsästäjät kiittävät Metsästäjäliittoa ja kaikkia leirin yhteistyökumppaneita:

Ikaalisten-Jämijärven riistanhoitoyhdistys, SAKO, Swarovski Optik, Tracker ja Tutkakauppa Häijää

Lue lisää uutisia