lsm_logo_2.jpg

luhalahdenseudunmetsastajat.fi > Uutiset

Uusimpia uutisia metsästyksen parista

Luhalahdessa saatiin ihailla valiotason jäljestämistä

Luhalahden Seudun Metsästäjät järjesti sunnuntaina 6.8. metsästyskoirien jäljestämis- eli MEJÄ-kokeen seuran metsästysmajan lähimaastoissa. MEJÄ-kokeen tarkoituksena on selvittää koiran kyky seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä ja kokeessa pyritään jäljittelemään todellista metsästystilannetta. Kokeet ovat avoimia kaikille koiraroduille.

Koe oli erittäin kovatasoinen, sillä kuudesta jäljille lähteneestä koirasta peräti neljä palkittiin voittajaluokan ykköspalkinnolla. Päivän parhaasta tuloksesta vastasi cockerspanieli Debbie’s Alpha Lupi, joka keräsi suorituksestaan mainiot 46/50 pistettä. Kokeen tulosten julkistamisessa päästiin myös tuulettamaan valioitumista, kun Tiina Kivimäen ohjaama saksanmetsästysterrieri Riitun Kojootti eli tuttavallisemmin Kelju saavutti kolmannen VOI1-tuloksensa ja näin ollen Suomen jäljestysvalion (FI JVA) arvon.

Kokeen järjestelyt ja sopivan haasteelliset maastot saivat erittäin positiivista palautetta niin tuomarina toimineelta Timo Saariolta kuin kokeen osallistujiltakin, joten kaikin puolin viikonloppu oli oikein onnistunut.

Kiitos kaikille kokeen järjestelyihin osallistuneille ja onnea palkituille koirille ohjaajineen!

Lue lisää uutisia